AZ presenteert alvast eerste aankoop voor januari 2020

Reacties

AZ heeft de eerste aankoop voor het nieuwe jaar alvast binnen. De Noor Håkon Evjen komt in januari 2020 over van Bodø/Glimt.

AZ presenteert alvast eerste aankoop voor januari 2020

Dat maken de Alkmaarders dinsdagmiddag bekend. AZ heeft Evjen voor vierenhalf jaar vastgelegd. De negentienjarige middenvelder/aanvaller heeft bij Bodø/Glimt nog een contract tot medio 2021 en maakt het lopende seizoen in Noorwegen, dat begin december eindigt, dus nog af.

Evjen beleefde dit jaar zijn doorbraak in de Eliteserien door in twintig duels tot nu toe tien keer te scoren voor de huidige nummer twee van de hoogste afdeling van Noorwegen. Het leverde de man die als middenvelder en vleugelspeler uit de voeten kan onlangs al zijn debuut voor Jong Noorwegen op.

'Ik kan wel zeggen dat ik heel erg blij ben met deze transfer', zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts. 'We wilden Håkon eigenlijk in de afgelopen transferwindow al halen. Dat is niet gelukt. Nu sluit hij aan in de voorbereiding op de tweede seizoenhelft.'

'Håkon is een jonge, getalenteerde middenvelder', vervolgt Huiberts op de clubwebsite over de winteraankoop. 'Hij doet het heel goed bij zijn club Bødo/Glimt, dat met een tweede plek boven verwachting presteert. Hij heeft daar een heel belangrijke rol in het team.'

Zelfs is Evjen ook heel blij met zijn aanstaande transfer naar AZ. 'Ik ben heel blij. AZ is een grote en mooie club. Dit is voor mij de juiste stap als voetballer. Ik kijk er naar uit om in januari aan de slag te gaan', aldus de eerste winteraankoop van de Akmaarders.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.