AZ-parel Taabouni schiet Oranje Onder-17 naar EK-finale

Reacties

Oranje Onder-17 heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van het EK. De Nederlandse talenten waren donderdagavond te sterk voor de leeftijdsgenoten van Spanje: 1-0.

AZ-parel Taabouni schiet Oranje Onder-17 naar EK-finale

De ploeg van Peter van der Veen bereikte afgelopen maandag de halve eindstrijd door overtuigend te winnen van België Onder-17 (3-0). Door die overwinning plaatste Oranje Onder-17 zich ook direct voor het WK, dat in oktober gespeeld wordt.

Van der Veen had geen reden om te wisselen en stuurde tegen Spanje dezelfde elf spelers het veld in. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht in Dublin. Ajax-talent Naci Ünüvar was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de openingstreffer, maar hij raakte de lat. Ook Brian Brobbey, die al drie goals achter zijn naam heeft op het EK in Ierland, kreeg kansen, maar scoorde evenmin.

Mohamed Taabouni deed dat wel. In de 89ste minuut kreeg hij de bal op de rand van het zestienmetergebied. De zeventienjarige AZ-middenvelder legde hem goed voor zijn rechterbeen en krulde de bal buiten bereik van de doelman in de verre hoek: 1-0.

De Spaanse talenten kwamen die klap in de resterende minuten niet meer te boven, waardoor Oranje Onder-17 zeker is van een plaats in de finale. Frankrijk of Italië is daarin de tegenstander. Vorig jaar werd Nederland Europees Kampioen door Engeland te verslaan in de finale.

Opstelling Oranje Onder-17:
Raatsie; Hoever, Bogarde, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Taabouni, Maatsen; Hansen (69. Ünüvar), Brobbey, Bannis.

De Toekomst van Oranje: Brian Brobbey
De Toekomst van Oranje: Naci Ünüvar
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.