AZ ontsnapt tegen ADO aan volgende dreun dankzij supersub Aboukhlal

Reacties

AZ geldt als reuzendoder pur sang, maar tegen lager geklasseerde ploegen lijden de Alkmaarders dit seizoen veelvuldig puntenverlies. Ook zaterdag leek er tegen ADO Den Haag een pijnlijke struikelpartij te komen, maar Zakaria Aboukhlal redde de thuisploeg met een heerlijke invalbeurt.

AZ ontsnapt tegen ADO aan volgende dreun dankzij supersub Aboukhlal
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

AZ toont de laatste tijd op z'n zachtst gezegd twee verschillende gezichten. Tegen topploegen gaat het uitstekend, daarvan was de midweekse 1-3 zege bij PSV een volgend bewijs. Dat was namelijk de zesde wedstrijd op rij tegen een ploeg uit de traditionele topdrie die de Alkmaarders wonnen. Maar eerder dit seizoen werden de duels met ploegen als PEC Zwolle, FC Groningen, VVV-Venlo, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard niet winnend afgesloten.

Ook tijdens het heenduel in Den Haag bleef AZ steken op een 2-2 gelijkspel, waarna de Hofstedelingen in Alkmaar wederom uitstekend weerstand boden. De bezoekers moesten het in het ijskoude, maar sneeuwvrije AFAS Stadion doen zonder routiniers Daryl Janmaat (niet bij de selectie) en Ricardo Kishna (op de bank). Desondanks hield ADO het lang droog, ondanks kansen voor Teun Koopmeiners, Albert Gudmundsson (tweemaal) en Myron Boadu.

Aan de andere kreeg vooral Vicente Besuijen een enorme kans. Maar waar de jonge ADO-aanvaller niet scoorde, deed een van zijn oudere collega's dat na een uur wél. Na een voorzet van John Goossens zat AZ-verdediger Bruno Martins Indi mis. Owen Wijndal probeerde de bal nog weg te werken, maar legde het speeltuig pardoes klaar voor Michiel Kramer. De spits constateerde tot zijn eigen verbazing dat hij de bal zomaar in een leeg doel kon schuiven, en deed dat ook.

Supersub
AZ-trainer Pascal Jansen reageerde meteen met een viervoudige (!) wissel: Jesper Karlsson, Pantelis Hatzidiakos, Gudmundsson en Martins Indi maakten plaats voor Aboukhlal, Timo Letschert,  Håkon Evjen en Tijani Reijnders. En die omzettingen sorteerden effect. Na een lage voorzet (of was het een mislukt schot?) van Fredrik Midtsjø gleed Aboukhlal bij de tweede paal in de 72ste minuut de gelijkmaker binnen.

Dat was de aanzet tot een slotoffensief, dat lange tijd niet meer opleverde dan een schot op de paal van Boadu. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was Aboukhlal echter wederom de gevierde man: hij schoot via de binnenkant van de paal raak nadat hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg, waarmee hij voor enorme blijdschap bij AZ zorgde. En dus blijft de ploeg in de titelrace. Eerder deze week zeiden ze in Alkmaar al dat dat het geval was.

AZ Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.