AZ nog zonder Johnsen in jacht op comeback: 'Het moet te doen zijn'

Reacties

John van den Brom heeft vertrouwen in een comeback van AZ tegen Kairat Almaty. Na de 2-0 nederlaag in Kazachstan zullen de Alkmaarders in eigen huis alles moeten geven om de derde voorronde van de Europa League te bereiken.

AZ nog zonder Johnsen in jacht op comeback: 'Het moet te doen zijn'

Van den Brom kan in zijn jacht op doelpunten nog geen beroep doen op Bjørn Johnsen. De spits werd een dag na de zeperd in Kazachstan overgenomen van ADO Den Haag en is nog niet speelgerechtigd voor de return. 'Dat is een gegeven. We moeten altijd praten over de jongens die er wél zijn', benadrukt Van den Brom op de website van zijn club.

Het ontbreken van Johnsen mag voor AZ geen excuus zijn, vindt de oefenmeester. 'We hebben de voorbereiding gedraaid met deze spelers, omdat Wout Weghorst al snel weg was. Ook hebben we er altijd rekening mee gehouden dat Alireza Jahanbakhsh zou vertrekken. We moeten het met deze spelers doen en daar hebben wij alle vertrouwen in. Dat kunnen zij donderdag tonen.'

'We hebben het duel in Kazachstan goed en ruim kunnen analyseren met spelers en staf', vertelt Van den Brom. 'We hebben daar matig gespeeld, maar we zien nog genoeg aanknopingspunten om de achterstand ongedaan te maken. Als wij in een aantal aspecten beter gaan voetballen, dan moet het te doen zijn. Dat is de insteek.'

Van den Brom kan donderdag weer beschikken over Teun Koopmeiners, die deze week goed heeft kunnen trainen en ook zal gaan spelen. Mats Seuntjens is niet fit en zal er niet bij zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.