AZ neemt piepjonge Goudmijn mee op trainingskamp

Reacties

De jeugdopleiding van AZ blijft talenten afleveren aan de A-selectie van de club. John van den Brom (foto) heeft vijf jeugdspelers opgenomen in de selectie, waarmee de hoofdtrainer vanaf 7 januari een trainingskamp belegt in het Spaanse Estepona.

AZ neemt piepjonge Goudmijn mee op trainingskamp

De opvallendste naam is die van middenvelder Kenzo Goudmijn: de zoon van ex-prof Kenneth Goudmijn vierde vorige week zijn zestiende verjaardag. Daarnaast krijgen aan de Costa del Sol doelman Jasper Schendelaar (17), middenvelder Thijs Oosting (17), spits Jelle Duin (18) en middenvelder Mees Hoedemakers (19) de kans zichzelf te bewijzen.

Tijjani Reijnders is dit weekeinde permanent overgeheveld van Jong AZ naar de A-selectie. De negentienjarige spelmaker, afgelopen zomer overgekomen van PEC Zwolle, was tijdens de eerste seizoenshelft in de Jupiler League in vijftien wedstrijden goed voor drie goals en vijf assists.

Voor verdediger Rens van Eijden (29) en aanvaller Dabney dos Santos (21) is geen plaats in de 29-koppige selectie. Beide spelers hebben van de clubleiding te horen gekregen dat ze kunnen uitkijken naar een andere club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.