AZ naar Celtic of Jablonec voor eerste Europese tweeluik

Reacties

AZ is maandagmiddag in Nyon gekoppeld aan Celtic of FK Jablonec in de play-offs van de Europa League. De Alkmaarders weten dus de eerste en ook meteen de laatste horde richting de groepsfase.

AZ naar Celtic of Jablonec voor eerste Europese tweeluik
© Pro Shots

Als nummer drie van Nederland kreeg AZ het beste Europese ticket na de Champions League-plaatsen. Zodoende hoeft de Eredivisionist slechts één ronde te overleven om in het hoofdtoernooi van de Europa League terecht te komen. Daarnaast is er een vangnet als troostprijs: bij verlies in de play-offs gaat AZ de Conference League in.

De loting in het voorportaal van de Europa League is iets anders opgezet, nu het deelnemersveld is gekrompen door de komst van de Conference League. AZ zat tijdens de loting in Pot 1 en kon tegen teams uit Pot 3 en Pot 4 loten. De deelnemers in die groepen stonden nog niet vast, zij komen immers eerst tegen elkaar uit in de derde voorronde van de Europa League.

Het werd Pot 4 voor de Alkmaarders en de potentiële tegenstanders dus Celtic of FK Jablonec uit Tsjechië. Een pittige loting, aangezien AZ ook minder bekende clubs als NS Mura, Zalgiris Vilnius, Omonia Nicosia en Neftçi Baku kon treffen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FB Jablonec werd vorig seizoen derde in Tsjechië, de club verloor afgelopen weekend met liefst 3-0 van FK Mladá Boleslav in de competitie. Celtic werd vorige week uitgeschakeld in het voorportaal van de Champions League door huidig PSV-tegenstander FC Midtjylland. Ook de Schotten gingen al onderuit in de competitie. Vorig seizoen werd de hegemonie van Celtic in de Premiership doorbroken, na negen titels op rij werd Rangers FC kampioen.

De wedstrijden in de laatste voorronde worden op 19 en 26 augustus gespeeld, de Nederlanders spelen eerst uit. AZ zal het in die wedstrijden sowieso zonder de naar OGC Nice vertrokken Calvin Stengs moeten stellen, Teun Koopmeiners, Myron Boadu (AS Monaco) en Marco Bizot (Stade Brest) zijn bezig met een transfer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.