'AZ laat spelers niet zomaar gaan, zo hoort dat bij een topclub'

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen vreest niet voor een leegloop nu Calvin Stengs al is vertrokken en ook spelers als Myron Boadu en Teun Koopmeiners nog op weg naar de uitgang lijken.

'AZ laat spelers niet zomaar gaan, zo hoort dat bij een topclub'
© Pro Shots

In een uitgebreid interview dat op VI PRO staat, gaat Jansen in op de impact van het vertrek van Stengs naar OGC Nice. 'We zijn een heel goede speler kwijtgeraakt. Ruim anderhalf jaar geleden hebben we Hakon Evjen al aangetrokken als een van de kandidaten, voor het moment dat Stengs ging vertrekken. Hakon zit nog niet op het niveau van Calvin en dat is niet vreemd. Maar hij doet het goed in deze voorbereiding. Je ziet dat Hakon zijn kans ruikt, hij beseft dat dit hét moment is om zichzelf te presenteren. Hij krijgt nu volop de ruimte om te vechten voor die plek.'

De 21-jarige Noor is niet de enige speler die het in zich heeft om Stengs op te volgen. 'Qua type speler komt Hakon het dichtst bij Calvin de buurt. Maar Zakaria Aboukhlal kan daar ook spelen, Ernest Poku laat goede dingen zien, Gudmundsson zou er kunnen spelen. Kortom, er wacht een boeiende strijd voor die positie', aldus Jansen.

Ook voor Boadu en Koopmeiners is concrete interesse, maar het beïnvloedt de werkwijze van Jansen niet. 'Dit zijn jongens bij wie het een en ander rommelt. Maar we werken met ze volgens de bestaande plannen.' Bang voor een leegloop is hij niet. 'Ik vrees niet zo snel. Wat prettig is: AZ heeft de positie en status verworven dat we niet zomaar spelers laten gaan. Zo hóórt dat ook bij een topclub. We hebben hoge ambities en daar heb je goede spelers voor nodig. Dus als er iemand vertrekt, ben je als club aan je stand verplicht voor goede vervanging te zorgen. In eigen huis of op de transfermarkt'.

Lees op VI PRO het volledige interview met Pascal Jansen, waarin hij ingaat op zijn bijzondere levensverhaal en vooruit kijkt naar zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer.

Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Meer M. Boadu
Meer over M. Boadu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.