AZ krijgt te weinig voor dominante vertoning tegen Manchester United

Reacties

AZ heeft donderdag een punt overgehouden aan de Europa League-ontmoeting met Manchester United. De Alkmaarders waren grote delen van de wedstrijd bovenliggend tegen de Engelsen, maar verzuimden zichzelf te belonen en een verdiende zege uit het vuur te slepen.

AZ krijgt te weinig voor dominante vertoning tegen Manchester United
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Trainer Arne Slot had in aanloop naar de wedstrijd aangekondigd dat AZ voor een stunt wilde gaan. Dat waren geen loze woorden, getuige het spelbeeld in de eerste helft in Den Haag. AZ koos vrijelijk de aanval en zocht veelvuldig de flanken. Daarbij was de beste kans voor Oussama Idrissi, die het David de Gea lastig maakte met een prima schot.

Ook kopte Dani de Wit een keer over en werd een rake kopbal van Myron Boadu terecht afgekeurd wegens buitenspel. Manchester United stelde daar niet veel bijzonders tegenover: de Engelse grootmacht ging zeker niet van start met een veredeld jeugdelftal, maar toonde toch weinig verlangen om AZ terug te dringen en koos vaak de defensieve stellingen.

In de tweede helft liet United evenmin zien dat de aanwezigheid van een buitengewoon prijzig spelersarsenaal eenvoudig te vertalen is naar aanvalslust binnen de lijnen. Juan Mata creëerde weinig, splijtende passes van Nemanja Matic bleven uit, Fred leverde een bal kinderlijk eenvoudig in en ook zomeraankoop Daniel James kreeg geen voet aan de grond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met nog een halfuur op de klok maakte James plaats voor Marcus Rashford. Ook zijn komst gaf United, dat dit seizoen niet meer dan elf doelpunten maakte in negen officiële wedstrijden, geen extra impulsen. AZ bleef het als underdog proberen op het veelbesproken kunstgras in Den Haag. De Wit kwam daarbij net tekort op een voorzet van Yukinari Sugawara, die later zelf over schoot.

Onvermoeibaar bleef AZ de weg naar voren zoeken. Owen Wijndal dwong De Gea tot een redding met een afstandsschot, Idrissi schoot de bal tien centimeter naast en stuitte even later op de vuisten van de Spanjaard. Het bleef achterin weliswaar opletten op een momentje voor de Engelsen, maar Jesse Lingard sloeg niet toe in kansrijke positie. 

AZ kan zo na twee groepsduels bogen op een ongeslagen status, maar wacht tegelijkertijd nog op de eerste zege. Hierna wacht een tweeluik met FC Astana: eerst in eigen land en daarna in Kazachstan. Manchester United gaat op voor een dubbele ontmoeting met Partizan Belgrado. Eerder op donderdag won Partizan bij Astana. 

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
'Ook tegen United liet Stengs zien welke stappen hij gemaakt heeft'
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.