AZ krijgt reactie op brief naar KNVB: vraag naar onderzoek genegeerd

Reacties

AZ heeft vrijdag een reactie gekregen van de KNVB op de brief die de Alkmaarders naar Zeist stuurden. Het is de club echter direct opgevallen dat er geen reactie is gekomen op het verzoek om een (onafhankelijk) feitenonderzoek in te stellen. AZ heeft daar dus opnieuw naar gevraagd.

AZ krijgt reactie op brief naar KNVB: vraag naar onderzoek genegeerd
© Pro Shots

Vorige week verzocht AZ de KNVB in een brief om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar het functioneren van bestuurders bij de voetbalbond. Aanleiding hiervoor was onder meer het handelen van Jan Albers, de voorzitter van de raad van commissarissen, rond de invoering van de NL League. AZ maakt zich er boos over dat deze NL League nog altijd niet is ingevoerd.

Volgens de Alkmaarders stemden alleen Ajax, Feyenoord, De Graafschap en MVV Maastricht tegen de invoering, maar zou Albers vervolgens - nadat hij in dienst getreden was van de KNVB - met de voorzitters van PSV, Ajax en Feyenoord hebben gesproken met als doel om de invoering van de NL League te frustreren. PSV benadrukt overigens dat dit pertinent niet waar is en dat het altijd juist heeft geprobeerd om Ajax en Feyenoord erbij te betrekken. 

AZ meent desondanks dat Albers een grens heeft overschreden. De rvc-voorzitter was eerder jarenlang actief bij PSV, ook tijdens de stemming voor de NL League. De Alkmaarse club vindt dat Albers heeft gelogen. De voorzitter van de KNVB had eerder aangegeven dat de bond medewerking zou verlenen aan de invoering van de NL League. AZ beticht Albers van achterkamertjespolitiek.

AZ schreef daarnaast dat er een directe communicatielijn is tussen de KNVB en de traditionele topdrieclubs. Zij hebben volgens de Alkmaarse club een voorkeurspositie binnen de voetbalbond. Dat Ajax, Feyenoord en PSV eerder spraken met de initiatiefnemers van de European Super League staat AZ niet aan. De club wil ook een onderzoek naar de handelwijze van Albers in dit dossier.

AZ is daarnaast nog altijd boos over de afwikkeling van het coronaseizoen 2019/20 en de financiële compensatie die er nooit volledig is gekomen. De Alkmaarders balen ook van de communicatie door de KNVB.

Vrijdag heeft AZ een reactie gekregen op de boze brief. 'We gaan de antwoorden bestuderen en zullen daarna reageren', meldt de nummer vier van de Eredivisie in een kort statement op de clubsite. 'Een ding dat opvalt is dat er geen reactie is gekomen op ons verzoek om een (onafhankelijk) feitenonderzoek. Daar heeft AZ nog opvolging om gevraagd bij de KNVB.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.