AZ kondigt maatregelen aan voor wedstrijd tegen PSV: 'Helaas noodzakelijk'

Reacties

AZ vindt het niet leuk om te doen, maar kondigt maatregelen aan voor de topwedstrijd tegen PSV van aankomende zondag. De club spreekt van 'zichtbare en onzichtbare maatregelen'.

AZ kondigt maatregelen aan voor wedstrijd tegen PSV: 'Helaas noodzakelijk'
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 2
PSV
PSV

Na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United in de Conference League ging het mis en kreeg AZ niet alleen negatieve aandacht in Nederland, maar ook daarbuiten. Om het duel met PSV van zondag zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er maatregelen aangekondigd. Er worden extra stewards ingezet en alcohol is niet verkrijgbaar. Bier na afloop is wel gewoon toegestaan. Bij de vakken W, X1 en het bezoekersvak zijn netten opgehangen. 'Er worden meerdere zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om de wedstrijd verantwoord te laten verlopen', laat AZ weten.

'Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer. AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd', laat algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ weten via de clubkanalen. 'We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van.'

'De maatregelen zijn helaas noodzakelijk', aldus burgemeester Anja Schouten. 'Enerzijds om een signaal af te geven dat een incident als tegen West Ham niet meer mag gebeuren, anderzijds om voor de voetballiefhebbers een veilig en goed bezoek aan AZ - PSV te organiseren. Zodat voetbal beleefd kan worden zoals dat hoort: gezellig voor iedereen.'

Met nog één wedstrijd te gaan staat er voor AZ nog veel op het spel. Bij winst op PSV en verlies van Ajax, sluiten de Alkmaarders het seizoen af als nummer drie van de Eredivisie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.