'AZ kan met deze groep een flinke uitdager zijn voor Ajax, PSV en Feyenoord'

Reacties

John van den Brom stapte na het afgelopen seizoen over van AZ naar FC Utrecht en is met zijn nieuwe werkgever behoorlijk actief op de transfermarkt. Bij zijn oude club is het juist erg stil.

'AZ kan met deze groep een flinke uitdager zijn voor Ajax, PSV en Feyenoord'

Waar Utrecht met Adrián Dalmau (Heracles Almelo), Václav Cerny (Ajax) en Adam Maher (AZ) al drie noemenswaardige versterkingen presenteerde, daar haalde AZ tot dusver alleen het Japanse talent Yukinari Sugawara binnen. De negentienjarige rechtsback wordt met een optie tot koop gehuurd van Nagoya Grampus en moet de concurrentie aangaan met Jonas Svensson.

Arne Slot, die Van den Brom opvolgde als hoofdtrainer van AZ, maakt zich geen zorgen. De coach heeft vertrouwen in zijn groep en vreest niet dat Utrecht dichterbij zal komen. 'Met Adam hebben ze echt een hele goede speler binnengehaald, dat hebben we vorig jaar hier bij AZ gezien', zei Slot voor de camera van FOX Sports. 'En ik weet wat John kan, ik weet dat hij een heel goede trainer is en overal waar hij werkt succesvol is. Utrecht zat vorig jaar niet ver achter ons, dus als je alles bij elkaar optelt, kan je er wel van uitgaan dat Utrecht zich dit seizoen erg goed zal gaan presenteren.'

'Maar ik verwacht dat wij ons dit jaar ook nog beter gaan presenteren dan vorig jaar', benadrukte Slot. 'Dus we hopen dat gat wat we met Utrecht hadden in stand te houden. Wij kijken vooral naar boven. Met de selectie die we nu hebben denken we een flinke uitdager te kunnen zijn voor Ajax, PSV en Feyenoord.'

Slot baalt er dan ook niet van dat de Alkmaarse selectie nog niet echt versterkt is. 'Ik ben ontzettend tevreden met de spelers die we hebben. Voor ons is het heel mooi dat we onze jongens hebben kunnen behouden, want wij hebben natuurlijk een aantal zeer grote talenten, die de afgelopen jaren heel goed gepresteerd hebben. Dat we die jongens nog bij ons hebben is de grote winst voor ons', aldus Slot.

AZ speelt zaterdag twee oefenwedstrijden, tegen Anderlecht en Telstar. Woensdag wacht vervolgens nog het vriendschappelijke duel met AA Gent en daarna moet de ploeg van Slot klaar zijn voor de eerste ontmoeting met Häcken, in de tweede voorronde van de Europa League. De Zweedse ploeg komt op donderdag 25 juli naar Alkmaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.