AZ kan Louis van Gaal-reeks evenaren in Zwolle

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Bij aanvang van de midweekse speelronde gaat nummer twee AZ op bezoek bij PEC Zwolle, de nummer vier van de ranglijst. Als Koning Winter tenminste zijn zegen geeft.

AZ kan Louis van Gaal-reeks evenaren in Zwolle

PEC Zwolle - AZ

 
Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Dennis Higler
Laatste 5 Eredivisie-duels PEC Zwolle:8 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels AZ:15 punten

Actueel

• PEC Zwolle - AZ is een duel tussen twee van de Eredivisie-revelaties van dit seizoen. De Blauwvingers bekleden de vierde plaats, AZ staat zelfs tweede. Afgelopen weekeinde schreven beide teams weer drie punten bij.

AZ gaat voor zijn achtste achtereenvolgende Eredivisie-zege. De laatste keer dat de Alkmaarders minimaal acht keer op rij triomfeerden, was in het seizoen 2008/09, het jaar van de landstitel onder Louis van Gaal.

• De equipe van John van den Brom ging in slechts één van zijn laatste 21 Eredivisie-duels op kunstgras onderuit. De andere twintig wedstrijden op de artificiële ondergrond mondden uit in veertien overwinningen en zes gelijke spelen.

• Sinds de jaarwisseling fabriceerde Wout Weghorst negen competitiedoelpunten in uitwedstrijden. Alleen Jürgen Locadia gooit net zulke hoge ogen in dit opzicht.

Onder anderen Max Huiberts, Niklas Moisander en Etiënne Reijnen (foto) kwamen uit voor PEC Zwolle én AZ.
Onder anderen Max Huiberts, Niklas Moisander en Etiënne Reijnen (foto) kwamen uit voor PEC Zwolle én AZ.

PEC Zwolle presteert opvallend veel beter dan vorig seizoen. Destijds stond de ploeg uit Overijssel nog zestiende na vijftien speelrondes, met slechts dertien punten. PEC heeft nu ruim twee keer zoveel punten: 29.

• Zaterdag knokte PEC Zwolle zich tegen Excelsior terug van een achterstand: 1-2. Dit Eredivisie-seizoen pakte de formatie van John van 't Schip al dertien punten in wedstrijden waarin het aan moest kijken tegen een nadelige marge.

Historie

• PEC Zwolle - AZ stond zestien keer eerder op het programma in de Eredivisie. Veel verschil is er nog niet gemaakt. De thuisploeg won vijf keer en verloor zes keer. Vijf edities van dit duel eindigden onbeslist.

• Sinds PEC Zwolle in 2012 promoveerde naar de Eredivisie won het slechts eenmaal van AZ. In al die tien ontmoetingen hielden de Blauwvingers niet hun doel schoon.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PEC Zwolle - AZ:

SeizoenUitslag
2012/131-2
2013/140-2
2014/151-1
2015/162-1
2016/170-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.