AZ in de Conference League mogelijk tegen Europa FC

Reacties

AZ kent zijn mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Conference League. De ploeg van Pascal Jansen krijgt woensdagmiddag rond 13.00 uur tijdens de loting duidelijkheid.

AZ in de Conference League mogelijk tegen Europa FC
© Pro Shots

AZ eindigde als vijfde in de Eredivisie en won hierna de play-offs. De Alkmaarders verzekerden zich daarmee van deelname aan de voorrondes van de Conference League. Vorig seizoen kwam AZ in dit toernooi tot de achtste finales, waarin het onderuit ging tegen FK Bodø/Glimt.

Net zoals Feyenoord in het vorige seizoen meldt AZ zich nu in de tweede voorronde van de Conference League. Op dit moment zijn er negen mogelijke tegenstanders voor de Alkmaarders, waarbij Europa FC qua naam het meest in het oog springt. Deze ploeg is actief in Gibraltar.

Europa FC is nog niet zeker van een plek in de tweede voorronde: het zal zich eerst nog moeten ontdoen van Víkingur Gøta uit de Faeröer Eilanden. Van de mogelijke tegenstanders van AZ is alleen het Zweedse Elfsborg al zeker van deelname aan de tweede voorronde. De wedstrijden in de eerste kwalificatieronde worden op 7 en 14 juli gespeeld. 

AZ komt op 21 juli voor het eerst in actie in de Conference League. Een week later zal vervolgens de laatste stap richting de derde kwalificatieronde moeten worden gezet. Hierna is er nog een play-offronde; pas daarna begint de groepsfase.

Mogelijke tegenstanders van AZ

Elfsborg (Zweden)

Víkingur Gøta (Faeröer Eilanden) / Europa FC (Gibraltar)

Tre Penne (San Marino) / Tuzla City (Bosnië en Herzegovina)

Bala Town (Wales) / Sligo Rovers (Ierland)

Pogoń Szczecin (Polen) / KR Reykjavík (IJsland)

De loting begint om 13.00 uur.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.