AZ houdt het onnodig lang spannend tegen Sparta

David Mendes da Silva heeft AZ drie punten bezorgd tegen zijn oude club Sparta Rotterdam (1-0). De middenvelder maakte de enige treffer tijdens een matig duel, dat AZ al eerder had moeten beslissen.

AZ houdt het onnodig lang spannend tegen Sparta

AZ begon met een tegenvaller aan de wedstrijd. Dick Advocaat leek een luxeprobleem te hebben, doordat de volledige selectie fit was. Maar kort voor de aftrap haakten Rasmus Elm en Stijn Schaars geblesseerd af, waardoor Kew Jaliens en Pontus Wernbloom in de basis begonnen tegen Sparta.

Ondanks het blessureleed begon AZ uitstekend aan de wedstrijd. Al na vier minuten stond de club met 1-0 voor. Op aangeven van Moussa Dembélé kopte Mounir El Hamdaoui in, zijn inzet werd gekeerd door Aleksander Seliga en de rebound was een prooi voor Mendes da Silva.

Maar na een kwartier was er opnieuw een tegenvaller voor de regerend landskampioen. Bij een hoekschop kwam Sergio Romero verkeerd terecht en liep een knieblessure op. Joey Didulica kwam in het veld als vervanger van de Argentijnse doelman, maar kreeg maar weinig te doen.

Sparta was in eigen huis namelijk niet bij machte om gevaar te stichten tegen AZ. De bezoekers creëerden nog wel enkele goede kansen, maar verzuimden de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Sparta mocht daardoor lang hopen op een gelijkspel, maar AZ gaf het niet meer weg.

Door de vierde overwinning op rij komt AZ op 48 punten uit 28 wedstrijden. Drie minder dan nummer vijf Feyenoord, dat een duel minder speelde. Sparta heeft 25 punten en staat veertiende, maar heeft slechts één punt meer dan ADO Den Haag dat de zestiende plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's