AZ hoopt nog altijd op handtekening Taabouni, verhuurperiode lonkt

Reacties

De gesprekken van AZ met Mohamed Taabouni over verlenging van zijn aflopende contract zijn nog steeds gaande. Komen beide partijen tot een akkoord, dan behoort een verhuurperiode tot de mogelijkheden.

AZ hoopt nog altijd op handtekening Taabouni, verhuurperiode lonkt
© Pro Shots

De twintigjarige aanvallende middenvelder geldt als een groot talent, maar kwam nog niet verder dan drie invalbeurten in de hoofdmacht. Zijn teller bij Jong AZ staat inmiddels op 94 wedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde en veertien assists leverde.

Beide partijen zijn het erover eens dat nóg een seizoen in de beloftenploeg niet bevorderlijk zou zijn voor zijn ontwikkeling. Daarom is het een optie dat Taabouni, indien hij zijn contract verlengt, volgend seizoen wordt verhuurd aan een andere club.

Volgende stap
'Ik wil graag een volgende stap zetten', liet Taabouni in februari optekenen. 'Ik train de hele week keihard met AZ 1 en heb het gevoel dat ik aardig meekan. Dan wil je natuurlijk ook in de wedstrijden meedoen. Mijn doel is nog altijd door te breken bij AZ, maar ik heb wel een aflopend contract.'

Al zes jaar is AZ de Eredivisie-club waar zelfopgeleide spelers de meeste speeltijd krijgen. In aanloop naar het huidige seizoen namen we met hoofd opleiding Paul Brandenburg tien talenten onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.