AZ heeft in Roemenië zijn tweede zege in dit Conference League-seizoen geboekt. Een rake kopbal van Jesper Karlsson bleek voldoende voor de volle buit in het uitduel bij het kwakkelende CFR Cluj.

CFR Cluj
0 - 1
AZ
AZ

AZ kende een moeizaam begin van dit seizoen, maar is op stoom geraakt en won zijn laatste vier wedstrijden voor donderdag. Tegenstander Cluj zit juist in een mindere fase en ging afgelopen zondag nog met 2-0 onderuit bij Rapid Boekarest. 'Ik ben banger voor onze vorm dan voor AZ', verzuchtte Cluj-trainer Dan Petrescu na dat duel.

Met dezelfde elf namen als afgelopen weekend tegen FC Utrecht (AZ won dat duel met 5-1) was AZ donderdag de bovenliggende partij. Jordy Clasie schoot na een kwartier al op de paal en Vangelis Pavlidis stuitte na goed voorbereidend werd van Albert Gudmundsson op doelman Christian Balgradean. De keeper was niet veel later kansloos bij de kopbal van Karlsson, die scoorde uit een goede voorzet van Yukinari Sugawara.

AZ bleef na de openingstreffer de betere ploeg, al kwam Cluj er wel een paar keer gevaarlijk uit. Zo moest doelman Peter Vindahl Jensen handelend optreden bij een mogelijkheid van Gabriel Debeljuh. Aan de overkant werd een goal van Pavlidis afgekeurd vanwege buitenspel en zo moest AZ genoegen nemen met een minimale voorsprong bij rust.

In de tweede helft wist AZ de marge te verdedigen, al kostte dat soms wat moeite. Zo raakte invaller Claudiu Petrila vijf minuten voor tijd uit een vrije trap de bovenkant van de lat. AZ kwam daar met de schrik vrij en boekte zo de vijfde overwinning op rij. Smet op de zege was het uitvallen van Dani de Wit, die zich moest laten vervangen nadat hij een tik op zijn neus had gekregen. Het is daardoor twijfelachtig of de middenvelder er zondag tegen FC Groningen weer bij kan zijn.

FK Jablonec
FK Jablonec
2 - 2
Randers FC
Randers FC

De zege van AZ smaakte extra zoet omdat Jablonec in de absolute slotfase een overwinning uit handen gaf tegen Randers. Tomas Cvancara dacht met twee doelpunten de man van de avond te worden, maar vlak voor het einde maakte namens Randers ook Stephen Odey zijn tweede. De benutte penalty van de Nigeriaan betekent dat AZ nu drie punten voorstaat op de achtervolgers.