AZ heeft beet: Johnsen voor Haags recordbedrag naar Alkmaar

Reacties

Na lang onderhandelingen hebben AZ en ADO Den Haag een akkoord bereikt over de transfer van Bjørn Johnsen (26). Voor een bedrag van ruim twee miljoen euro vertrekt de Noorse spits naar Alkmaar, waar hij de opvolger wordt van de aan VfL Wolfsburg verkochte Wout Weghorst.

AZ heeft beet: Johnsen voor Haags recordbedrag naar Alkmaar

Voor ADO is het de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Het ontving in 2008 1,8 miljoen euro voor Daryl Janmaat (bron: Transfermarkt), toen de rechtsback naar SC Heerenveen verkaste. De club uit de Hofstad zette dan ook hoog in tijdens de gesprekken met AZ, omdat het vertrek van de clubtopscorer betekent dat de technische leiding zelf ook op zoek moet naar een nieuwe spits.

Johnsen kwam vorig jaar als relatief onbekende speler over van Heart of Midlothian, maar maakte al snel naam in de Eredivisie door in totaal negentien keer te scoren. De 1 meter 95 lange spits had daardoor al langer zijn zinnen gezet op een transfer, die hij nu te pakken heeft. De Noorse international ondergaat op korte termijn de medische keuring bij AZ, waar hij voor vier jaar tekent.

Daarmee heeft AZ zijn gewenste aanvalsleider binnen. In de voorbereiding en het Europa League-duel van donderdag met Kairat Almaty (2-0 verlies) moest trainer John van den Brom noodgedwongen een beroep doen Fred Friday, die afgelopen seizoen nog werd verhuurd aan Sparta Rotterdam. Johnsen is de vijfde nieuweling bij AZ, dat behalve Weghorst ook Alireza Jahanbakhsh verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.