AZ haalt Clasie terug naar Eredivisie

Reacties

Jordy Clasie keert terug naar de Eredivisie. De middenvelder gaat aan de slag bij AZ, waar hij maandag medisch wordt gekeurd. Clasie gaat aansluitend voor twee jaar tekenen, met een optie voor een extra jaar.

AZ haalt Clasie terug naar Eredivisie

AZ hoeft geen transfersom te betalen voor Clasie, wiens contract bij Southampton nog een jaar doorloopt. De Engelsen zullen de verbintenis van de middenvelder gaan ontbinden. Clasie wordt de tweede nieuwkomer van deze zomer bij AZ, na het Japanse talent Yukinara Sugawara.

Technisch directeur Max Huiberts durft nog niet te voorspellen wanneer Clasie inzetbaar is. 'Jordy heeft de afgelopen weken bij Southampton met een klein groepje apart van de selectie getraind', weet Huiberts. 'Hij heeft tot nu toe dus geen volwaardige voorbereiding gedraaid. Maar als ik hem zo zie, zal het niet heel lang duren voordat Jordy topfit is. Hoe eerder hij inzetbaar is, hoe beter. Maar we gaan het niet overhaasten. Niemand heeft er iets aan als hij geblesseerd raakt, omdat we hem te snel hebben gebracht.'

De 28-jarige Clasie stond sinds 2015 op de loonlijst bij Southampton. Die club haalde hem op verzoek van Ronald Koeman naar de Premier League. Een echte doorbraak bleef uit en Clasie werd eerst verhuurd aan Club Brugge, voordat hij vorig seizoen op huurbasis terugkeerde bij Feyenoord.

In het afgelopen seizoen was Clasie een vaste basisspeler in Rotterdam. Hij deed in 33 competitiewedstrijden mee en eindigde met Feyenoord één plek boven AZ. Na Feyenoord en Excelsior wordt AZ derde de Nederlandse club in Clasie's loopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.