AZ gaat 'preventief beleid voeren' na antisemitische spreekkoren tegen Ajax

Bij de topper tussen AZ en Ajax van afgelopen zondag (1-2) maakte een deel van de aanhang van het thuispubliek zich schuldig aan antisemitische spreekkoren. AZ is hiervan geschrokken en heeft besloten om vanaf nu 'preventief beleid te voeren', om herhaling te voorkomen.

AZ gaat 'preventief beleid voeren' na antisemitische spreekkoren tegen Ajax

Vanuit het publiek klonk een antisemitisch lied. Samen met alle supportersgroeperingen distantieerde AZ zich in een gezamenlijk statement al direct van het voorval en nu heeft de clubleiding besloten om, samen met de fanclubs, 'een traject in te gaan om bewustwording te creëren over het onderwerp antisemitisme'. Dat meldt AZ op de website van de club.

De Alkmaarders hebben de Anne Frank Stichting benaderd om een samenwerking aan te gaan en daar is positief op gereageerd. AZ en de stichting zullen in januari voor het eerst met elkaar in gesprek gaan over de wijze waarop de samenwerking zal moeten worden ingevuld. De supportersgroeperingen van AZ zullen ook bij dit overleg aanwezig zijn en meedenken over het vervolgtraject.

Twee jaar geleden werd FC Utrecht nog bestraft voor dezelfde spreekkoren; de Domstedelingen kregen een geldboete en het vak van de harde kern moest bij de volgende wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax leeg blijven. De KNVB heeft nog niet laten weten of het een onderzoek naar de spreekkoren van zondag bij AZ zal gaan starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen