AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse in afwachting van Europese loting

Reacties

Feyenoord, PSV en Vitesse moeten eerst de derde voorronde in respectievelijk de Champions League en de Conference League nog overleven, maar ze krijgen maandag al duidelijkheid over hun eventuele tegenstanders in de play-offs. Dat geldt ook voor AZ, dat instroomt in de laatste voorronde van de Europa League.

AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse in afwachting van Europese loting
© Pro Shots

psv

PSV is door de overwinning op Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League al zeker van een plek in het EL-hoofdtoernooi, maar hoopt zich natuurlijk nog te plaatsen voor het miljardenbal. FC Midtjylland is de volgende opponent (dinsdag is het heenduel), maandag krijgen de Eindhovenaren vanaf 12.00 uur te horen welke clubs de mogelijke opponent zijn in de play-offs.

Mogelijke tegenstanders PSV

RC Genk (Bel) of Shakhtar Donetsk (Oek)
Spartak Moskou (Rus) of Benfica (Por)

az

Vanaf 13.00 uur verdwijnt AZ in de koker voor de play-offs van de Europa League. De Alkmaarders hoeven als nummer drie van de Eredivisie maar één horde te overleven. AZ heeft net als Fenerbahçe, Zorya Luhansk, Antwerp FC, Sturm Graz en Randers FC een beschermde status bij de loting en kan worden gekoppeld aan een team uit Pot 3 of Pot 4. Daar zitten ook Celtic en Galatasaray tussen.

Mogelijke tegenstanders AZ

Pot 3
Omonia Nicosia (Cyp) of Flora Tallinn (Est)
NS Mura (Slv) of Zalgiris Vilnius (Lit)
Kairat Almaty (Kaz) of Alashkert FC (Arm)
Lincoln Red Imps (Gib) of Slovan Bratislava (Slw)
Neftçi Baku (Aze) of HJK Helsinki (Fin)
Pot 4
FK Jablonec (Tsj) of Celtic (Sch)
Rapid Wien (Oos) of Anorthosis Famagusta (Cyp)
Galatasaray (Tur) of St. Johnstone (Sch)

Feyenoord & Vitesse

Om 14.00 uur zijn Feyenoord en Vitesse aan de beurt. Zij treffen eerst nog respectievelijk FC Luzern en Dundalk in de derde voorronde van de Conference League, maar weten maandagmiddag ook al waar ze aan toe zijn. Feyenoord is geplaatst bij de loting, maar zou desondanks nog clubs als Rubin Kazan, oude bekende NK Rijeka of Union Berlin kunnen treffen. Vitesse treft mogelijk Stade Rennes of Anderlecht.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord

IF Elfsborg (Zwe) of Velez Mostar (Bos)
Raków Czestochowa (Pol) of Rubin Kazan (Rus)
Hibernian (Sch) of NK Rijeka (Kro)
Union Berlin (Dui)

Mogelijke tegenstanders Vitesse

FC Laçi (Alb) of Anderlecht (Bel)
Stade Rennes (Fra)
Vojvodina Novi Sad (Ser) of LASK Linz (Oos)
Spartak Trnava (Slw) of Maccabi Tel Aviv (Isr)

ajax

Ajax hoeft als landskampioen geen voorronden te spelen. De Amsterdammers stromen direct in het hoofdtoernooi van de Champions League in. Eerder werd al duidelijk dat Ajax in Pot 3 zal zitten tijdens de loting voor de groepsfase, die op 27 augustus wordt verricht als alle voorronden zijn afgewerkt. De play-offs van de verschillende Europese toernooien vinden plaats in de weken van 16 en 23 augustus.

De Europese week van de Nederlandse clubs


Di 3 aug. 2021

Do 5 aug. 2021

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.