AZ en Vitesse niet veel wijzer na Europa League-loting

Reacties

AZ en Vitesse weten wie ze respectievelijk eind juli en begin augustus kunnen treffen in de tweede voorronde van de Europa League. De Alkmaarders werden woensdagmiddag tijdens de loting gekoppeld aan de winnaar van de eerste voorrondewedstrijd tussen Kairat Almaty uit Kazachstan en de winnaar van het duel tussen Engordany (Andorra) en Folgore (San Marino). De Arnhemmers treffen Union Luxemburg of het Roemeens Viitorul.

AZ en Vitesse niet veel wijzer na Europa League-loting

AZ en Vitesse kunnen net als Champions League-instromer Ajax in de laatste week van juli al aan de bak. De heenduels staan gepland op 26 juli, op 2 augustus volgt de return. Overleven de twee Nederlandse afgevaardigden die duels, dan volgen nog twee voorrondes voordat het hoofdtoernooi van start gaat.

AZ, afgelopen seizoen de nummer drie van de Eredivisie, verdween woensdag tijdens de loting in Nyon als een van de geplaatste clubs en zal waarschijnlijk ook in de eventuele volgende ronden een beschermde status krijgen. Voor play-offwinnaar Vitesse zal dat, in tegenstelling tot vandaag, waarschijnlijk niet gelden.

Bekerwinnaar Feyenoord is de derde Nederlandse club die zal instromen in het voorportaal van de Europa League. De Rotterdammers melden zich in de derde voorronde. De Rotterdammers zijn bij de loting van 23 juli in elk geval geplaatst, waardoor ze clubs als Sevilla en Zenit Sint-Petersburg vermijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.