AZ eist onderzoek naar 'achterkamertjespolitiek' bij KNVB

Reacties

AZ heeft de KNVB in een brief verzocht om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar het functioneren van bestuurders bij de voetbalbond. Aanleiding hiervoor is onder meer het handelen van Jan Albers, de voorzitter van de raad van commissarissen, rond de invoering van de NL League.

AZ eist onderzoek naar 'achterkamertjespolitiek' bij KNVB
© Pro Shots

AZ maakt zich onder andere boos over de NL League, de nieuwe competitieorganisatie die ondanks een akkoord van 30 van de 34 betaaldvoetbalclubs in de zomer van 2021 nog niet is ingevoerd. Volgens de Alkmaarders stemden alleen Ajax, Feyenoord, De Graafschap en MVV Maastricht tegen de invoering, maar zou Albers vervolgens - nadat hij in dienst getreden was van de KNVB - met de voorzitters van PSV, Ajax en Feyenoord hebben gesproken met als doel om de invoering van de NL League te frustreren.

Volgens AZ heeft Albers daarmee een grens overschreden. De rvc-voorzitter was eerder jarenlang actief bij PSV, ook tijdens de stemming voor de NL League. De Alkmaarse club vindt dat Albers heeft gelogen. De voorzitter van de KNVB had eerder aangegeven dat de bond medewerking zou verlenen aan de invoering van de NL League. AZ beticht Albers van achterkamertjespolitiek. Albers ging zonder medeweten van directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen te werk.

AZ schrijft daarnaast dat er een directe communicatielijn is tussen de KNVB en de traditionele topdrieclubs. Zij hebben volgens de Alkmaarse club een voorkeurspositie binnen de voetbalbond. Dat Ajax, Feyenoord en PSV eerder spraken met de initiatiefnemers van de European Super League staat AZ niet aan. De club wil ook een onderzoek naar de handelwijze van Albers in dit dossier.

AZ is daarnaast nog altijd boos over de afwikkeling van het coronaseizoen 2019/20 en de financiële compensatie die er nooit volledig is gekomen. De Alkmaarders balen ook van de communicatie door de KNVB. 'Communicatie vanuit AZ richting de KNVB die de KNVB niet welgevallig is, wordt simpelweg genegeerd', schreef de club in de brief van 10 maart aan de bond. De brief is in handen van Vandaag Inside en is hier te lezen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.