AZ eerste kwartfinalist na mistige zege in Oss

In de dichte mist heeft AZ zich ten koste van TOP Oss geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Dani de Wit speelde een hoofdrol in het Frans Heesen Stadion.

TOP Oss
TOP Oss
0 - 2
AZ
AZ

Afgelopen weekend kende AZ een valse start van 2020, want de ploeg van trainer Arne Slot ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Willem II. Omdat Ajax een dag later thuis wél won van Sparta Rotterdam, is de achterstand van AZ op de koploper ineens zes punten. En dat terwijl beide clubs halverwege het seizoen nog op gelijke hoogte stonden.

Drie dagen na de nederlaag tegen Willem II kreeg AZ kans op revanche in het KNVB-bekertoernooi. Op bezoek bij de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie ging het echter niet vanzelf. Pas in de 36ste minuut kwamen de Alkmaarders, waar Ramon Leeuwin in de basis en Håkon Evjen als invaller debuteerde, op voorsprong door een venijnig schot van De Wit.

De aanvallende middenvelder lag ook aan de basis van de 0-2, want negen minuten na rust leverde een overtreding op De Wit een strafschop op. Die werd overtuigend binnengeschoten door Teun Koopmeiners. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Oss slaagde er geen moment in het nog spannend te maken.

AZ treedt in de kwartfinale aan tegen de winnaar van het duel tussen NAC Breda en PSV. Zij staan donderdag vanaf 20.45 uur tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion.