AZ draait verder warm: De Wit laat zich zien bij oefenzege

Reacties

AZ heeft in de voorbereiding op het komende Eredivisie-seizoen overtuigend afgerekend met TOP Oss (3-0). Dani de Wit viel in de oefenwedstrijd op door twee keer te scoren.

AZ draait verder warm: De Wit laat zich zien bij oefenzege
© Pro Shots

Voor AZ was het duel van woensdagavond de tweede vriendschappelijke wedstrijd van het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag werd NEC Nijmegen al met 4-1 verslagen. Tegen Oss had AZ ook al snel een voorsprong in handen. Uit een voorzet van Thijs Oosting kopte De Wit in de twaalfde minuut al raak (1-0), terwijl kort daarvoor al een goal van AZ was afgekeurd vanwege buitenspel.

Via De Wit was AZ binnen een halfuur al twee keer dicht bij de 2-0, maar de aanvallende middenvelder stuitte op onder meer de paal. Na 35 minuten werd al volop doorgewisseld door trainer Pascal Jansen. De coach zag een bij de start van de tweede helft in het veld gekomen talent in de 47ste minuut al de 2-0 maken. De zeventienjarige Ernest Poku scoorde op aangeven van Zakaria Aboukhlal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Via de na een uur weer ingevallen De Wit kwam AZ in de 69ste minuut nog op 3-0. Daar bleef het bij tegen de nummer tien van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Voor AZ staan nu nog vier oefenduels op het programma op weg naar de seizoenstart. De ploeg van Jansen begint op 14 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Eerst is komende woensdag RC Genk nog de tegenstander in de oefencampagne.

Bekijk hier het overzicht met oefenduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.