AZ breekt contract van aanvoerder Koopmeiners open

Reacties

AZ heeft het contract van Teun Koopmeiners opengebroken. De aanvoerder ligt nu een jaar langer vast dan voorheen: tot medio 2023. Eerder deze vrijdag verlengde AZ de verbintenis van hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg.

AZ breekt contract van aanvoerder Koopmeiners open
© Pro Shots

Koopmeiners is dit seizoen een van de drijvende krachten achter het succes van AZ. De 21-jarige middenvelder miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie. Ook in de voorronde en groepsfase van de Europa League speelde Koopmeiners alles. Bovendien ontpopt hij zich tot absolute penaltykoning van Nederland: namens AZ scoorde hij dit seizoen negen keer vanaf elf meter en miste hij geen enkele keer.

Ook bij Jong Oranje is de linkspoot uitgegroeid tot aanvoerder. In het beloftenelftal speelde Koopmeiners tot dusver dertien wedstrijden. De middenvelder komt de laatste tijd ook nadrukkelijk in beeld bij het Nederlands elftal.

Koopmeiners speelt sinds zijn tiende in Alkmaar. Sinds zijn debuut voor de hoofdmacht in oktober 2017 kwam Koopmeiners tot 91 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij negentien doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.