AZ beloont Barasi met nieuw contract en promotie naar A-selectie

Reacties

AZ heeft met Yusuf Barasi overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De achttienjarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2025 en wordt per direct doorgeschoven naar de A-selectie.

AZ beloont Barasi met nieuw contract en promotie naar A-selectie
© Pro Shots

Barasi, die vorige maand tegen Fortuna Sittard zijn Eredivisie-debuut maakte voor AZ, speelt al sinds 2014 in de jeugdopleiding van de Alkmaarders en maakte zijn minuten de laatste seizoenen voornamelijk in het beloftenelftal. Voor Jong AZ kwam de Turks jeugdinternational in 37 duels tot tien doelpunten.

In de loop van het huidige seizoen kwam Barasi steeds meer in beeld bij de hoofdmacht. In het bekerduel met Heracles Almelo maakte de jonge aanvaller zijn eerste doelpunt voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Barasi sluit na zijn contractverlenging definitief aan bij de A-selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Jongensdroom
'Dit is een jongensdroom die uitkomt', zegt Barasi op de clubsite van de Alkmaarders. 'Het gaat snel, maar stiekem hoopte ik al eerder die stap te maken. Wel vind ik dit voor mij het beste moment. Ik heb veel minuten gemaakt bij Jong AZ en ben steeds meer gewend geraakt aan het niveau. Nu wil ik doorpakken: zoveel mogelijk spelen, belangrijk zijn voor het team en laten zien wie ik ben.'

AZ hoopt deze transferwindow nog een extra spits aan de selectie toe te voegen. OpVI PRO zetten we alle voors en tegens op een rij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.