AZ anticipeert op volgend seizoen: club wil kern zoveel mogelijk intact houden

Reacties

Deze transferwindow is AZ klaar op de markt, benadrukte technisch directeur Max Huiberts vorige week. Het Noorse talent Hakon Evjen is aangetrokken en centrumverdediger Ramon Leeuwin kwam als vervanger van de fors geblesseerde Pantelis Hatzidiakos.

AZ anticipeert op volgend seizoen: club wil kern zoveel mogelijk intact houden
© Pro Shots

Daarentegen vertrok Bjørn Johnsen naar Ulsan Hyundai in Zuid-Korea, ging Tijjani Reijnders op huurbasis naar RKC Waalwijk en werd het contract van Fred Friday ontbonden. De twee spelers in wie de meeste interesse van andere clubs bestaat, Calvin Stengs en Myron Boadu, hebben gezegd het seizoen sowieso in Alkmaar af te maken. Dit alles betekent niet dat de directie achteroverleunt.

Op de burelen anticipeert AZ op volgend seizoen, waarin de club de huidige spelerskern zoveel mogelijk intact wil houden. De contracten van de jeugdproducten Stengs, Boadu, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal lopen nog tot medio 2023, maar twee andere basisspelers hebben kortere verbintenissen: Fredrik Midtsjø (2022) en Jonas Svensson (2021).

Huiberts probeert al enige tijd de Noorse internationals langer te binden, maar tot nu toe houden ze de boot af. Zeker is wel dat Yukinari Sugawara langer in Alkmaar blijft. De negentienjarige Japanner kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Nagoya Grampus, met een optie tot koop in de huurovereenkomst. Die optie gaat AZ lichten.

Plaatsing voor de voorronden van de Champions League, via een eindklassering in de toptwee in de Eredivisie, zou de kans op het vertrek van steunpilaren kunnen verkleinen. Denkt ook captain Koopmeiners. 'Dat zou zomaar kunnen', reageert de 21-jarige middenvelder. 'Als ambitieuze prof wil je dit soort wedstrijden spelen. Uiteindelijk wil je de stap maken naar een club waar dat zoveel mogelijk gebeurt. Als je dan Champions League kan spelen met je eigen club, wordt het heel aantrekkelijk te blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.