AZ achter gesloten deuren te sterk voor Kompany en Vlap

Reacties

AZ heeft op het eigen trainingscomplex in een oefenduel afgerekend met de Belgische topclub Anderlecht. Achter gesloten deuren werd met 2-0 gewonnen van de ploeg van Michel Vlap en Vincent Kompany.

AZ achter gesloten deuren te sterk voor Kompany en Vlap

De Belgen begonnen met de van SC Heerenveen overgekomen Vlap in de basis, terwijl speler/trainer Kompany ook voor zichzelf een rol zag weggelegd in de startformatie. Die keuzes leverden Paars-Wit (waar ook ex-Eredivisionisten Sven Kums en Mohamed Dauda meespeelden) dus geen overwinning op, want het AZ van trainer Arne Slot was dankzij twee goals van jongelingen te sterk.

Al na acht minuten profiteerde Myron Boadu van een enorme defensieve flater bij Anderlecht. Bij een terugspeelbal had keeper Thomas Didillon wat moeite met de aanname, waardoor hij verzuimde de bal weg te schieten. De jonge Boadu reageerde attent, plukte die bal van de voeten van de goalie en tikte de 1-0 binnen. De 2-0 viel slag van rust: Calvin Stengs bereikte Albert Gudmundsson met een steekpass, de IJslander (die eerder een goal afgekeurd zag worden) rondde koeltjes af. Dat bleek ook de laatste treffer van de middag.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (74. Hatzidiakos), Wijndal; Midtsjø (80. Reijnders), Til, Koopmeiners,; Stengs, Boadu, Gudmundsson.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.