AZ-aanvaller Karlsson mag tóch nog hopen op EK-deelname

Reacties

Jesper Karlsson mag alsnog hopen op deelname aan het EK. De aanvaller van AZ is door Zweden opgeroepen om deel uit maken van de zeskoppige reservegroep die stand-by staat bij mogelijke coronagevallen.

AZ-aanvaller Karlsson mag tóch nog hopen op EK-deelname
© Pro Shots

Zweden wordt in aanloop naar het EK geteisterd door coronaperikelen. Juventus-talent Dejan Kulusevski moet het eerste groepsduel van maandag met Spanje al aan zich voorbij laten gaan door een positieve coronatest en ook Bologna-middenvelder Mattias Svanberg is positief getest. Het heeft de Zweedse bondscoach Janne Andersson doen besluiten om een back-upgroep samen te stellen.

In die back-upgroep bevinden zich naast Karlsson ook Jacob Rinne, Mattias Johansson, Joakim Nilsson, Niklas Hult en Iscaas Kiese Thelin. Zij melden zich donderdagavond in de bubbel die apart van de EK-selectie zal trainen. De zes blijven tot zondagnacht stand-by staan voor eventuele afvallers, waarna Zweden maandag om 00.00 uur doorgeeft welke 26 spelers deel uitmaken van de definitieve EK-selectie die maandag aantreedt tegen Spanje.

De 22-jarige Karlsson maakte in januari 2020 zijn debuut voor Zweden en heeft inmiddels drie interlands op zijn naam staan. In het afgelopen Eredivisie-seizoen kwam hij tot elf goals in 32 Eredivisie-wedstrijden voor AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.