Avonturier Huistra neemt op traditionele wijze afscheid in Oezbekistan

Reacties

Pieter Huistra heeft na viereneenhalf jaar afscheid genomen van Pakhtakor Tashkent in Oezbekistan. Dat deed de oud-international op 'traditionele wijze'.

Avonturier Huistra neemt op traditionele wijze afscheid in Oezbekistan

Huistra was sinds juli 2017 werkzaam bij de topclub in Oezbekistan. De oud-speler van onder andere FC Groningen, FC Twente en Glasgow Rangers begon als assistent van Shota Arveladze en nam in januari 2021 de rol van hoofdtrainer over van de Georgiër.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nadat Huistra Pakhtakor naar de landstitel hielp in het afgelopen seizoen besloot hij zijn contract niet te verlengen. Pakhtakor maakte maandag op de clubsite bekend dat de wegen van de Nederlandse trainer en de club scheiden. De clubleiding bedankte Huistra naar eigen zeggen met een 'nationale avond' en een 'doppi', een traditioneel hoofddeksel, als souvenir.

Vorig jaar februari sprak verslaggever Geert-Jan Jakobs nog uitgebreid met Huistra over zijn avontuur in Oezbekistan. Het voetbal bracht de voormalig vleugelaanvaller eerder al naar België, Schotland, Japan, Indonesië, Japan en Slowakije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.