Avond van uitersten voor De Roon in Serie A-duel der Nederlanders

Atalanta Bergamo heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd door AS Roma in Rome te verslaan. In het Serie A-duel der Nederlanders had Marten de Roon een avond van uitersten. De Nederlander scoorde en pakte een rode kaart: 1-2.

Liefst drie Nederlanders stonden bij de aftrap van Roma – Atalanta op het veld. Hans Hateboer en De Roon startten namens Atalanta, Kevin Strootman mocht weer eens beginnen en speelde 75 minuten mee bij de Romeinen. De middenvelder verving Radja Nainggolan, die ontbrak in de wedstrijdselectie nadat hij onjuist gedrag vertoonde tijdens de jaarwisseling.

Atalanta begon geweldig aan de wedstrijd. Na een kwartier stond de uitploeg al op 0-2. De Roon was daar medeverantwoordelijk voor. Bij de openingsgoal veroverde hij de bal op het middenveld, waarna Andreas Cornelius op aangeven van Josip Ilicic fraai afrondde in de verre hoek: 0-1.

Van held naar schlemiel
Niet veel later was De Roon zelf het eindstation van een goedlopende Atalanta-aanval. De ex-speler van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen zette de aanval op, sloop mee naar voren en schoot ietwat gelukkig vanaf randje zestien raak: 0-2. Remo Freuler leek Atalanta na dik een halfuur in veilige haven te schieten, maar zijn poging belandde op de paal.

Op slag van rust bracht uitgerekend De Roon Roma terug in de wedstrijd. De Nederlander ging van held naar schlemiel door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken. Dubieus was de prent wel, want Alexander Kolarov liet zich ogenschijnlijk makkelijk vallen. Marco Guida, scheidsrechter van dienst, besliste echter dat De Roon moest inrukken.

Marten de Roon vertolkte zaterdagavond een dubieuze rol bij Roma - Atalanta.

Roma ging vol goede moed van start in de tweede helft. Dit resulteerde tien minuten na de thee in de aansluitingstreffer. Edin Dzeko, die tijdens het eerste bedrijf nog een dot van een kans om zeep hielp, was met een koelbloedige schuiver verantwoordelijk voor de 1-2. De goal bleek niet het startsein voor de ommekeer. Roma had moeite om de muur van Atalanta te doorbreken en doordat Stephan El Sharaawy vlak voor tijd in twee instanties verzuimde te scoren, bleef het bij 1-2.

Atalanta rukt door de knappe winstpartij voorlopig op naar de zevende plaats op de Serie A-ranglijst. Roma staat na de thuisnederlaag niet meer op een plek die aan het eind van de rit rechtgeeft op Champions League-voetbal. Wel is het gat met stadsgenoot Lazio, dat eerder op zaterdag ruim won bij SPAL (2-5) en vierde staat, maar één punt. Inter staat derde met drie punten voorsprong, al speelden de Milanezen één wedstrijd meer.