AVA Ajax: transferupdate en bestuurlijke veranderingen

Reacties

Marc Overmars beseft dat het onmogelijk is om de huidige Ajax-selectie nog jaren bij elkaar te houden, maar heeft er vertrouwen in het vertrek van bepalende spelers te kunnen opvangen. De directeur spelerszaken sprak vrijdag de aandeelhouders toe tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA).

AVA Ajax: transferupdate en bestuurlijke veranderingen

Overmars herhaalde dat hij spelers heeft moeten overtuigen om afgelopen zomer bij Ajax te blijven en samen te strijden voor plaatsing voor de Champions League. De privévliegtuigen van geïnteresseerde clubs stonden volgens de directeur al klaar op Schiphol om deals snel rond te kunnen maken. 'Ze vier jaar lang bij elkaar houden is onmogelijk, maar ik kijk met vertrouwen uit naar volgend jaar. De scouts zijn druk bezig', aldus Overmars.

Door de Ajax-leiding werd prijsgegeven dat Noussair Mazraoui een aanbieding voor contractverlenging heeft gekregen. De huidige verbintenis van de rechtsback die zich stormachtig ontwikkeld heeft, loopt in 2021 af. Trainer Erik ten Hag deed dit seizoen al 21 keer een beroep op de 21-jarige verdediger, die in september debuteerde als international van Marokko.

Overmars onderstreepte verder veel vertrouwen te hebben in Ten Hag, onder wie het volgens de directeur de goede kant opgaat nadat de coach 'een klein stormpje' overleefd heeft. Wel gaf hij toe met het oog op de titelstrijd ervan te balen dat concurrent PSV na de winterstop waarschijnlijk geen Europese verplichtingen meer heeft, in tegenstelling tot Ajax, dat als nummer twee van Groep E afstevent op plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League. In de Eredivisie bedraagt het verschil tussen Ajax en de Eindhovense koploper na twaalf speelronden vijf punten.

Bestuurders
Op bestuurlijk vlak werden de aandeelhouders bijgepraat over verschillende veranderingen. Menno Geelen is benoemd tot statutair bestuurder, waardoor hij tekenbevoegdheid is geworden. Hij was sinds november 2016 al commercieel directeur. Leo van Wijk bevestigde te stoppen als voorzitter van de raad van commissarissen en hij wordt opgevolgd door Leen Meijaard, die sinds april 2016 al lid was van de rvc.

De Winter
Het afscheid van clubarts Don de Winter bij Ajax is officieel geworden, zo is bevestigd door directeur Edwin van der Sar. De Winter was de clubarts bij Ajax toen Abdelhak Nouri op 8 juli 2017 bij het trainingskamp in Oostenrijk in elkaar zakte wegens hartproblemen en vervolgens hersenschade opliep. Van der Sar gaf in juni van dit jaar na nieuwe onderzoeken toe dat destijds niet goed gehandeld is en erkende dat Ajax volledig aansprakelijk was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.