Australische derby ontspoort: keeper bloedend veld af na aanval fans

Reacties

De stadsderby tussen Melbourne City en Melbourne Victory, in de Australische A-League, is zaterdag volledig uit de hand gelopen. Doelman Tom Glover kreeg bij een veldbestorming een metalen emmer met daarin vuurwerk tegen zijn gezicht aan geworpen en hield daar een flinke wond aan over.

Australische derby ontspoort: keeper bloedend veld af na aanval fans

De wedstrijd tussen City en Victory was ruim twintig minuten onderweg, toen er van achter het doel van Glover vuurwerk op het veld werd gegooid. Glover, keeper van thuisploeg City, pakte het stuk vuurwerk op en gooide het terug de tribune (met daarop fans van de uitploeg) in. Daar werd woedend op gereageerd. Tientallen supporters  van Victory kwamen het veld op; een deel daarvan probeerde Glover ook aan te vallen.

De doelman werd beschermd door een steward en de scheidsrechter, die echter niet konden voorkomen dat Glover een metalen emmer met vuurwerk tegen zijn hoofd aan gegooid kreeg. De keeper raakte daarbij gewond: hij vluchtte met een bebloed gezicht richting de kleedkamer. De derby tussen de ploegen uit Melbourne werd hierna direct gestaakt.

In de kleedkamer werd Glover gehecht. De medische staf van City heeft laten weten dat de doelman vermoedelijk een hersenschudding heeft opgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.