Aubameyang vindt ondanks enorme misser het goede gevoel terug

Reacties

Arsenal heeft maandagavond geen fout gemaakt tegen crisisclub Newcastle United. Met twee treffers kon Pierre-Emerick Aubameyang een grote misser uit de eerste helft vergeten.

Aubameyang vindt ondanks enorme misser het goede gevoel terug
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Aubameyang was vorig seizoen nog goed voor 22 doelpunten in de Premier League en werd daarvoor beloond met een nieuw, zeer lucratief contract. Dit voetbaljaar is de captain echter een stuk minder in vorm en voor maandag had hij pas drie competitietreffers achter zijn naam staan. 'Het is moeilijk om dan positief te blijven', gaf Aubameyang recent toe. 'Ik probeer een kalme leider in de kleedkamer te blijven, maar er zijn tijden dat je niet lekker in je vel zit. Ik hou er vertrouwen in dat ik deze situatie kan omdraaien en blijf daar hard voor werken.'

Maandag dreigde Aubameyang opnieuw uit te groeien tot de schlemiel van de avond, toen hij in de thuiswedstrijd tegen Newcastle een enorme misser op zijn naam schreef. Aubameyang stond bij de tweede paal klaar om uit een voorzet van Bukayo Saka binnen te tikken, maar de spits raakte de bal niet goed en schoot van dichtbij op de paal. Op social media was hij direct het mikpunt van hoon.

Na rust haalde Aubameyang zijn gram, door Arsenal alsnog op voorsprong te zetten. Thomas Partey stuurde de aanvaller de diepte in, waarna Aubameyang Emil Krafth passeerde en stijlvol binnenschoot. Daarmee legde hij de basis voor de achtste seizoenzege van Arsenal, dat via Saka (na goed voorbereidend werk van Emile Smith Rowe) uitliep naar 2-0. Het slotakkoord was vervolgens voor Aubameyang: na terugleggen van Cédric Soares, die de bal maar nét binnen hield, kon hij simpel scoren.

Voor Newcastle worden de zorgen steeds groter. De ploeg van Steve Bruce is hopeloos uit vorm en heeft na de nederlaag in Londen nu al negen wedstrijden op rij, waarvan zeven in de competitie, niet meer gewonnen. Newcastle staat vijftiende in de Premier League, terwijl Arsenal met de driepunter van maandagavond naar de tiende plek klimt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.