Atlético-delegatie met drie Franse handtekeningen terug uit Rusland

Reacties

Met goedkeuring van bondscoach Didier Deschamps deed Atlético Madrid maandag uitstekende zaken op het trainingskamp van het Franse nationale elftal. Algemeen directeur Miguel Ángel Gil Marín en technisch directeur Andrea Berta waren naar Istria afgereisd voor drie handtekeningen.

Atlético-delegatie met drie Franse handtekeningen terug uit Rusland

Afgelopen donderdag maakte Antoine Griezmann via een heuse mini-documentaire wereldkundig dat hij Atlético Madrid trouw blijft. De 27-jarige aanvaller werd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona, maar koos voor een langer verblijf bij Los Colchoneros. Maandag zette Griezmann, die afgelopen seizoen goed was voor 29 doelpunten in 49 officiële wedstrijden, zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2023.

Ook zijn land- en ploeggenoot Lucas Hernández (op de foto met Griezmann) blijft Atlético Madrid voorlopig trouw: hij ondertekende een verbintenis tot de zomer van 2024. De 22-jarige verdediger brak afgelopen seizoen definitief door bij de Europa League-winnaar. Lucas kwam 44 keer in actie en dwong daarmee een plek in de Franse selectie af. Afgelopen zaterdag had hij een basisplaats tijdens het WK-duel met Australië (2-1 winst). Een jaar geleden maakte zijn broertje Theo Hernández de overstap van Atlético naar Real Madrid, maar door een gebrek aan speeltijd ontbreekt de linksback in Rusland.

De Franse enclave bij Atlético, die naast Griezmann en Lucas bestaat uit Kevin Gameiro, wordt spoedig uitgebreid. Kort voor de start van het WK maakten de Madrilenen bekend dat er principeakkoord was bereikt met AS Monaco over de transfer van Thomas Lemar. Tijdens het trainingskamp in Rusland zette de aanvallende middenvelder ook zijn handtekening, maar de overgang moet nog officieel worden afgerond.

Atlético Madrid laat weten dat het de Franse voetbalbond (FFF) en Deschamps dankbaar is dat het mocht langskomen tijdens het trainingskamp in Istria, waar de wereldkampioen van 1998 zich voorbereidt op de tweede groepswedstrijd van het WK. Peru is donderdag de tweede tegenstander van Les Bleus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.