Atlético pakt met moeite draad weer op na Europees debacle

Reacties

Atlético Madrid heeft zich zondag met moeite gerevancheerd voor de uitschakeling in de Champions League eerder deze week. Op bezoek bij Real Betis had de ploeg van Diego Simeone het bijzonder lastig, maar won het wel dankzij een goal van Saúl Ñíguez.

Atlético pakt met moeite draad weer op na Europees debacle

Valencia en Real Madrid hadden hun wedstrijden zaterdag al gewonnen en dus kon Atléti niet achterblijven in Sevilla. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Een strakke voorzet van Sime Vrsaljko ging langs iedereen heen, maar Saúl was attent en tikte de bal eenvoudig binnen bij de tweede paal.

Daarmee was al het positieve over Atlético eigenlijk ook wel gezegd. Betis had in het eerste bedrijf liefst 77 procent balbezit en ook de meeste kansen, zonder daarmee echt heel gevaarlijk te worden. Bij Atlético deed blikvanger Antoine Griezmann overigens niet mee door een blessure aan het dijbeen, die hij opliep tegen Chelsea. 

Na de theepauze voltrok zich eenzelfde soort scenario: Betis had de bal, maar wist niet wat het daarmee moest doen. Terwijl de Rojiblancos rustig hun kansjes afwachtten. Toch kwam de thuisploeg heel dicht bij de gelijkmaker na een geweldig afstandschot van Cristian Tello. Atlético-keeper Jan Oblak voorkwam dat echter met een fantastische safe. Kort daarop moest ex-PSV'er Andrés Guardado het veld verlaten met een blessure.

In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen. Door de overwinning blijft Atlético op plek drie in Spanje. De winst betekende ook dat Atlético nu negentien wedstrijden op rij ongeslagen is in La Liga, twaalf overwinningen zeven gelijke spelen; een clubrecord. Betis blijft door de nederlaag op de elfde plaats staan.

In aanloop naar het duel stond VI nog uitgebreid stil bij deze wedstrijd. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.