Atlético pakt door en voorkomt Griezmann-scenario bij Giménez

Reacties

José María Giménez heeft met Atlético Madrid een akkoord bereikt over een nieuw contract dat hem tot medio 2023 bindt aan Los Colchoneros. Belangrijk voor de nummer twee van Spanje is dat de ontsnappingsclausule fors verhoogd is.

Atlético pakt door en voorkomt Griezmann-scenario bij Giménez

In het vorige contract van de Uruguayaanse centrumverdediger was een gelimiteerde afkoopsom van 65 miljoen euro opgenomen. Door de contractverlenging is Atlético nu pas machteloos bij een aanbieding van 120 miljoen euro of hoger. Giménez werd gelinkt aan onder andere Real Madrid en Manchester United.

De 23-jarige Giménez is bij Atlético voor de positie rechts centraal achterin de concurrent van Stefan Savic en kreeg zeker in de tweede helft van vorig seizoen vaak de voorkeur van Diego Simeone. Daardoor was hij de partner van landgenoot Diego Godín. De twee vormen ook het hart van de Uruguayaanse defensie tijdens het WK.

Atlético gaat met Giménez de toekomst in en is volop aan het bouwen aan een nieuwe selectie voor Simeone. Met AS Monaco is al een akkoord bereikt over vleugelaanvaller Thomas Lemar en Rodri komt als verdedigende middenvelder over van Villarreal.

Het is nog altijd de vraag waar de toekomst van Antoine Griezmann ligt. De Franse sterspeler wordt begeerd door Barcelona en gaf eerder aan voor de start van het WK duidelijkheid te willen geven, maar dat lijkt niet te gaan lukken. De linkspoot zou van Atlético wel al toezeggingen hebben gehad over flinke investeringen in de selectie en kan een fors verbeterd contract tekenen. In zijn huidige verbintenis is een ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro opgenomen, waardoor Barcelona de 27-jarige topaanvaller voor minder dan zijn marktwaarde kan overnemen. Zo'n situatie is nu bij Giménez in ieder geval voorkomen.

Met Theo Hernández raakte Atlético vorige zomer al een verdediger kwijt aan Real. De stadgenoot maakte bij de transfer van de toen negentienjarige linksback gebruik van de ontsnappingsclausule van 'slechts' 24 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.