Atlético meldt zich in topdrie na ruime overwinning

Atlético Madrid heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Huesca. De ploeg van trainer Diego Simeone stijgt daardoor naar de derde plaats in Primera División.

Atlético Madrid
3 - 0
Huesca
Huesca

Met vijf punten uit vier competitiewedstrijden beleefde Atlético de slechtste seizoenstart onder Simeone, die sinds december 2011 op de bank zit bij Los Colchoneros. Afgelopen zaterdag won Atlético bij Getafe (0-2) voor de tweede keer in La Liga en thuis tegen Huesca ging het verder met de achtervolging op Barcelona en Real Madrid.

Atlético kende een eenvoudige avond, want na 33 minuten stond het al 3-0. Antoine Griezmann opende in de zestiende minuut op aangeven van Diego Costa de score en in de 29ste minuut verdubbelde Thomas Partey met een schot van afstand de voorsprong van de thuisclub. Vier minuten later was het al 3-0 toen ook Koke van buiten het strafschopgebied raak schoot.

Na die drie doelpunten in ruim een kwartier schakelde Atlético Madrid een versnelling terug, maar de ruime voorsprong kwam geen moment in gevaar. Het bleef bij 3-0, waardoor de Europa League-winnaar nu elf punten uit zes wedstrijden heeft en zich nestelt op de derde plaats. Barcelona en Real Madrid hebben dertien punten uit vijf duels.