Atlético Madrid wacht 'finale' na beëindigen wonderserie Bayern München

Reacties

Atlético Madrid heeft zich dinsdag nog niet geschaard onder de laatste zestien in de Champions League. De ploeg van Diego Simeone zou bij een zege op Bayern München zijn geplaatst, maar kreeg vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren. Red Bull Salzburg heeft daarvoor volgende week aan een zege op de Spanjaarden genoeg om de tweede ronde te bereiken.

Atlético Madrid wacht 'finale' na beëindigen wonderserie Bayern München
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern München had zich na vier speelrondes al toegang verschaft tot de laatste zestien en dus zag trainer Hansi Flick de kans schoon om Manuel Neuer, Robert Lewandowski en Leon Goretzka rust te gunnen. In tegenstelling tot voor Der Rekordmeister stond er voor Atlético nog heel veel op het spel. De in La Liga zo sterk presterende Rojiblancos hadden in de eerste vier speelrondes al de nodige steken laten vallen en moesten het ook tegen Bayern stellen zonder Luis Suárez, nog altijd wegens corona.

Tegen het veredelde B-team van Bayern (met basisplaatsen voor onder anderen Jamal Musiala, Bright Akwo Arrey-Mbi en Alexander Nübel) was Atlético ook zonder de Uruguayaan de dominante ploeg. De 1-0 van João Félix deed de krachtsverhoudingen bepaald geen geweld aan. Het Portugese supertalent was net iets eerder bij de bal dan Niklas Süle om een voorzet van Marcos Llorente tot doelpunt te promoveren. Zowel voor als na de treffer van Félix liet Atlético een aantal aardige kansen onbenut: onder anderen Llorente en Ángel Correa zorgden voor dreiging.

Na de onderbreking moest Atlético-doelman Jan Oblak iets vaker in actie komen, al was het bepaald niet zo dat Bayern de ene na de andere mogelijkheid bij elkaar voetbalde. Flick bracht nog Thomas Müller en Serge Gnabry binnen de lijnen, maar dat leek niet echt zoden aan de dijk te zetten. De gelijkmaker viel dan ook enigszins uit de lucht: Müller benutte een strafschop die werd toegekend nadat Felipe een overtreding op hem had begaan. Zo moet Atlético volgende week nog vol aan de bak: een nederlaag bij Salzburg betekent eliminatie.

Voor Bayern eindigde wel een magistrale serie: tot dinsdag had Der Rekordmeister vijftien achtereenvolgende Champions League-duels gewonnen. Elf in het afgelopen seizoen en vier in de huidige jaargang. Bayern, waar Joshua Zirkzee vlak voor tijd inviel, was ook al zeker van de groepswinst.

Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou
1 - 3
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Met ex-Ajacieden Rasmus Kristensen en Max Wöber in de gelederen won Red Bull Salzburg eerder op de avond op bezoek bij Lokomotiv Moskou. Voor de Oostenrijkse topclub dreigde de poulefase op erg pijnlijk wijze te eindigen. Na vier duels had de club nog maar één punt in Groep A.

Met die feiten in het achterhoofd was het voor trainer Jesse Marsch des te fijner dat vrijwel niets werd weggegeven op Russische bodem. Salzburg was de bovenliggende partij en zette de dominantie in de 28ste minuut om in een voorsprong. De Russen kregen de bal maar niet weg in een klutssituatie en de bal kwam via Lokomotiv-verdediger Vedran Corluka bij Mërgim Berisha, die van dichtbij voor de 0-1 zorgde.

Rasmus Kristensen speelde in de voorbereiding op dit seizoen nog tegen Ajax in een oefenwedstrijd. Dit seizoen is hij basisspeler bij Red Bull Salzburg.
© Pro Shots
Rasmus Kristensen speelde in de voorbereiding op dit seizoen nog tegen Ajax in een oefenwedstrijd. Dit seizoen is hij basisspeler bij Red Bull Salzburg.

De Duitse aanvaller van Salzburg zorgde vlak voor rust ook voor de 0-2. Berisha werd gelanceerd door zijn aanvalspartner Sekou Koïta en rondde oog in oog met doelman Guilherme koeltjes af. Zo werd het een fijne avond voor het team uit Salzburg, hoewel het tien minuten voor tijd toch nog spannend werd. Het lukte de uitclub wederom niet om de nul te houden, Anton Miranchuk schoot raak uit een penalty die werd gegeven na een overtreding van André Ramalho.

Met het recente verleden in het achterhoofd werd het nog even heel spannend in Moskou, maar in de jacht op de gelijkmaker gaf Lokomotiv ruimte weg. Karim Adeyemi profiteerde enkele minuten voor tijd toen verdediger Murilo Cerqueira gruwelijk in de fout ging na een terugspeelbal. Hij verslikte zich bij zijn aanname in de bal, en gaf Adeyemi zo alle ruimte om richting doel te gaan. Met zijn goal verschafte hij zijn team een flinke dosis ademruimte in de slotfase, mede door sterk werk van Wöber en Kristensen bleef in die slotfase de pot goed dicht.

De overwinning levert Salzburg drie heel belangrijke punten op, want de club gaat over de Russen heen en staat nu derde in Groep A. Die plek levert aan het einde van de rit een plek in de knock-outfase van de Europa League op. Bij een zege op Atlético volgende week overwintert de club zelfs in de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.