Atlético Madrid verzuimt zich los te weken van Barcelona

Sevilla heeft Atletico Madrid ervan weerhouden alleen aan kop te gaan in de Primera División. Ivan Rakitic deed de ploeg van trainer Diego Simeone pijn (1-1).

Na het 1-1 gelijkspel van Barcelona eerder op de avond bij Levante lonkte de koppositie voor Atlético Madrid. David Villa bracht in de achttiende minuut die bijzondere prestatie dichterbij.

Maar in de tweede helft ging het mis. Atlético Madrid wees met het beschuldigende vingertje naar scheidsrechter Alejandro Hernández Hernández. Want de arbiter had niet alleen de thuisploeg een strafschop onthouden, maar de bezoekers juist wel een penalty toegekend na een actie van Juanfran.

De woede van Atlético had zich beter kunnen richten op de dader zelf, die onnodig maar duidelijk aan het shirt van Carlos Bacca trok. Rakitic maakte dankbaar gebruik om Sevilla langszij te helpen. Het bleek genoeg voor een punt voor Sevilla dat het duel eindigde na een rode kaart voor Alberto Moreno.

Atlético Madrid kwam door het gelijkspel weer op gelijke hoogte met koploper Barcelona met 51 punten, met het zaterdag wel winnende Real Madrid op slechts één punt als nummer drie.