Atlético Madrid verpulvert transferrecord en presenteert João Félix

Reacties

Atlético Madrid heeft de duurste transfer in de clubgeschiedenis afgerond. De Spaanse topclub maakt bekend João Félix in huis te hebben gehaald. Atlético betaalt een bedrag van 126 miljoen euro voor de talentvolle middenvelder, die voor zeven seizoenen is vastgelegd.

Atlético Madrid verpulvert transferrecord en presenteert João Félix

De komst van João Félix hing al langere tijd in de lucht. De complete Europese top zat de laatste maanden achter hem aan, nadat hij doorbrak in het shirt van Benfica. Atlético was uiteindelijk bereid om nog verder te gaan dan het bedrag dat als minimale afkoopsom stond opgenomen in zijn contract in Portugal: 120 miljoen euro.

João Félix' oude club Benfica is beursgenoteerd en derhalve verplicht om de details van transfers openbaar te maken. De Portugezen laten weten dat de totale transfersom 126 miljoen euro bedraagt. Een deel van dat bedrag, te weten 30 miljoen euro, ontvangt de club per direct. De resterende 96 miljoen euro krijgt Benfica in termijnen overgemaakt.

Atlético verpulvert met de komst van João Félix zijn transferrecord van een jaar geleden. Toen versterkten Los Colchoneros zich voor 70 miljoen euro met Thomas Lemar. Woensdagavond brengt de club via Twitter een video naar buiten waarin het de komst van zijn aanwinst aankondigt. João Félix heeft rugnummer 7 gekregen, dat de voorbije jaren toebehoorde aan Antoine Griezmann.

De duurste aankopen aller tijden van Atlético Madrid

Naam Oude club Transferbedrag Jaar
João Félix Benfica 126 miljoen euro 2019
Thomas Lemar AS Monaco 70 miljoen euro 2018
Diego Costa Chelsea 66 miljoen euro 2017
Radamel Falcao FC Porto 40 miljoen euro 2011
Jackson Martínez FC Porto 37,1 miljoen euro 2015
Vitolo Sevilla 36 miljoen euro 2017
Antoine Griezmann Real Sociedad 30 miljoen euro 2014
Marcos Llorente Real Madrid 30 miljoen euro 2019
Kévin Gameiro Sevilla 30 miljoen euro 2016
Nicolás Gaitán Benfica 25 miljoen euro 2016

Cijfers via Transfermarkt

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.