Atlético Madrid heeft de druk op koploper Barcelona opgevoerd in de Primera División. De Rojiblancos wonnen zeer moeizaam en in de ultieme slotfase van Athletic de Bilbao.

Atlético Madrid
3 - 2
Athletic de Bilbao

Hoewel Atlético Madrid in liefst zes van de eerste elf speelrondes niet tot een overwinning kwam, staat de equipe van Diego Simeone er aardig voor in de Primera División. Met een zege op het dramatisch presterende Athletic de Bilbao zou de Champions League-deelnemer in elk geval overnachten op de tweede plaats.

Atlético Madrid komt alleen al het hele seizoen extreem moeizaam tot scoren en ook zaterdag kampte de landskampioen van 2014 aanvankelijk met dat euvel. De bezoekers werden wel naar achteren gedrukt, maar stonden weinig kansen toe. Zelfs talisman Antoine Griezmann kon zijn ploeg niet over het dode punt heen helpen. Santiago Arias, die vaak werd ingeschakeld in de opbouw, zorgde met enkele acties nog voor het meeste gevaar.

De opgave van Atlético Madrid werd er na 36 minuten alleen nog maar moeilijker op. Na een knappe tegenstoot opende Iñaki Williams de score door van dichtbij raak te schieten nadat Mikel San José nog het aluminium had getroffen.

Zonder de gewisselde Costa probeerde Atlético Madrid na de hervatting wél een bres te slaan in de afweer van de Basken. Het was veelzeggend dat het middenvelder Thomas Partey was die na 61 minuten voor de 1-1 zorgde met een schot van afstand. Waar fans van de thuisploeg erop rekenden dat Atlético Madrid erop en erover zou gaan, viel de derde treffer van de wedstrijd juist aan de andere kant. De zeer sterk spelende Williams schudde Diego Godín van zich af en bleef oog in oog met doelman Jan Oblak koel.

De laatste veertien competitiegoals van Iñaki Williams vielen in uitduels, een record.

Atlético Madrid, dat nog steeds weinig uitgespeelde kansen creëerde, gaf zich uiteraard niet gewonnen en herstelde een klein tien minuten voor tijd opnieuw de balans. Deze keer kopte Rodri raak uit een corner. De gelijkmaker was de aanzet tot een slotoffensief van Atlético Madrid, dat zelfs nog zegevierde met 3-2.

Diep in de blessuretijd kopte Godín namelijk raak. De treffer van de verdediger leek te worden afgekeurd wegens buitenspel, maar de voor de thuisploeg bevrijdende goal vond alsnog doorgang. De fysiek gesloopte Godín leek rijp voor een wissel, maar Simeone had al drie mutaties doorgevoerd. De verdediger bleef dus maar een beetje voorin hangen, met succes.