Atlético Madrid legt de loper uit voor Barcelona en Sevilla

Atlético Madrid heeft zich zaterdagavond stukgebeten op Villarreal. De Madrilenen verzuimden daarmee de koppositie in La Liga te grijpen.

Villarreal
Villarreal
1 - 1
Atlético Madrid

Real Madrid leed eerder op de zaterdag een pijnlijke thuisnederlaag tegen Levante en dus wilde rivaal en stadgenoot Atlético profiteren. De ploeg van trainer Diego Simeone had het echter niet makkelijk in Estádio de la Cerámica. Na een moeizame eerste helft greep Simeone in met een dubbele wissel. Thomas Lemar en Ángel Correa kwamen in de ploeg voor Rodri en Nikola Kalinic.

Zes minuten later was het raak voor Atleti. Filipe Luís scoorde met zijn hoofd uit de rebound na een vrije trap: 0-1. De bezoekers konden slechts een klein kwartiertje genieten van die zwaarbevochten voorsprong. In de 65ste minuut trok Mario Gaspar namelijk alweer de stand gelijk: 1-1.

Villarreal, dat het seizoen niet best begonnen was, gaf die gelijke stand in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen. El Submarino Amarillo, met medisch wonder Santiago Cazorla negentig minuten binnen de lijnen, pakte zodoende pas het negende punt van dit seizoen. Atlético heeft er zeven meer en staat derde.

De ploeg van Simeone had bij een zege de koppositie kunnen pakken, maar biedt door de remise de gelegenheid aan Barcelona en Sevilla om de eerste plaats over te nemen van Alavés. Beide ploegen staan om 20.45 uur tegenover elkaar in Camp Nou. Bij een gelijkspel is Sevilla de nieuwe lijstaanvoerder, als Barcelona wint, staan de Catalanen eerste.

Valencia
Valencia
1 - 1
Leganés
Leganés

Valencia speelde zaterdag voor de zevende keer dit seizoen gelijk. In Mestalla werd het 1-1 tegen Leganés. Gerard Gumbau scoorde namens de bezoekers via een penalty, maar José Gayá redde vijf minuten voor tijd nog een punt voor Los Che