Atlético Madrid is er bijna: voegt Simeone zich in een illuster gezelschap?

Reacties

Het is een bijzonder spannende zaterdag voor voetbalminnend Madrid, nu Atlético en Real op de laatste speeldag gaan uitmaken wie er kampioen van Spanje wordt. Atlético heeft de beste papieren, maar de koploper treft een ploeg die nog alles op alles zal moeten zetten.

Atlético Madrid is er bijna: voegt Simeone zich in een illuster gezelschap?
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atlético heeft momenteel twee punten meer dan achtervolger Real en sluit het seizoen af tegen Real Valladolid. Deze ploeg staat voorlaatste en moet zaterdag zien te winnen om kans te houden op het ontlopen van degradatie. De supporters hebben zich er al bij neergelegd dat Valladolid volgend seizoen op een niveau lager actief zal zijn: van de laatste elf competitiewedstrijden won de brigade van Sergio González er niet één.

Het moet zo wel heel raar lopen wil Atlético deze zaterdag geen kampioen worden. Diego Simeone kan historie schrijven, door na Ricardo Zamora (1940 en 1941) en Helenio Herrera (1950 en 1951) pas de derde trainer te worden die twee keer de landstitel pakt met Atlético. De laatste keer dat Atlético de beste van Spanje werd was in 2014. Een 1-1 gelijkspel bij Barcelona was toen voldoende om de champagne te kunnen ontkurken.

Atlético is er bijna, maar Simeone blijft voorzichtig als altijd. 'We hebben gewerkt zoals iedere andere week', beweerde de coach op zijn persconferentie. 'We zijn goed voorbereid op Valladolid, een tegenstander die nog ergens voor speelt en alles zal geven. We weten dat alles mogelijk is in een wedstrijd en dat we ons nog niet rijk mogen rekenen. Dit is een finale: twee ploegen die vechten voor verschillende doelstellingen en daar hun leven voor zullen geven.'

Real kan alleen nog kampioen worden als Atlético niet wint. De titelhouder sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Villarreal. Tot slot een feitje voor de liefhebbers van statistieken: Real won in zijn historie 50,6 procent van zijn wedstrijden op de laatste speeldag van La Liga, Atlético 49,4 procent. Het belooft een bloedstollende ontknoping te gaan worden.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Suárez zorgt voor extra geloof in goede afloop bij Atlético'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.