Atlético Madrid haalt 'opvolger van Busquets' op bij Villarreal

Reacties

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Rodrigo Hernández Cascante, Rodri. De 21-jarige Spanjaard komt over van Villarreal, waar hij het afgelopen seizoen veel indruk maakte.

Atlético Madrid haalt 'opvolger van Busquets' op bij Villarreal
Rodri (16) aan de bal namens Villarreal tegen Atlético Madrid.

Rodri doorliep de jeugdopleiding van Atlético voor hij in 2013 de overstap maakte naar Villarreal. Daar groeide hij de afgelopen twee seizoen uit tot sterkhouder in zijn rol als controlerende middenvelder. Rodri lag tot medio 2022 vast bij Villarreal en dus moest Atlético volgens Spaanse media zo'n twintig miljoen euro op tafel leggen voor de Spanjaard.

Rodri heeft 84 officiële duels voor Villarreal achter zijn naam en debuteerde in maart voor het Spaanse nationale elftal. Het was al een tijdje duidelijk dat de 21-jarige spelverdeler deze zomer naar Atlético zou vertrekken, maar de Madrilenen maakten zijn komst donderdagmiddag wereldkundig.

De 1.90 meter lange Rodri wordt in Spanje gezien als de natuurlijke erfgenaam van Sergio Busquets bij het Spaanse elftal en heeft bij Atlético een contract tot de zomer van 2023 getekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.