Atlético Madrid door het oog van de naald richting CL-kraker

Reacties

Atlético Madrid heeft zaterdag een zwakke laatste voorbereiding gehad voor het belangrijke thuisduel met Juventus van woensdag in de achtste finale van de Champions League. De formatie van trainer Diego Simeone voorkwam ternauwernood nieuw puntenverlies in de stadsdeby tegen Rayo Vallecano.

Atlético Madrid door het oog van de naald richting CL-kraker
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
0 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Na twee nederlagen op rij in La Liga, waaronder de 1-3 thuis tegen Real Madrid, was er deze week weer eens positief nieuws voor Atlético. Trainer Simeone verlengde zijn contract. De Argentijn staat al sinds 2011 aan het roer en ligt nu tot medio 2022 vast. De oefenmeester zag Atlético fel starten en in het eerste kwartier gevaarlijk worden via kopballen van Saúl Níguez en Álvaro Morata.

Daarna werd het minder aan de zijde van Atlético en kwam Rayo Vallecano er wat vaker uit met goed opgezette snelle aanvallen. Zo draaide spits Raúl de Tomás na 25 minuten knap weg bij zijn tegenstander en produceerde hij een goede steekpass op Adrián Embarba, die stuitte op keeper Jan Oblak. Later lag de doelman van Atlético weer in de weg toen de thuisploeg profiteerde van een fout van Saúl en Embarba een nieuwe poging waagde.

Na rust bleef Rayo Vallecano het gevaarlijkst tegen Atlético, dat Oblak mocht bedanken dat het geen 1-0 werd. De Sloveense keeper redde twee keer op pogingen van De Tomás. Eerst keerde hij een volley en later dwong hij de spits van de thuisploeg naar de hoek nadat hij een dieptepass aannam, waardoor het een corner werd. Rayo Vallecano hoopte daarna nog op een penalty toen De Tomás naar de grond ging na een duw van José Giménez, maar daar wilde de scheidsrechter niets van weten.

Simeone bracht vervolgens Thomas Lemar en Diego Costa in de ploeg om voorin voor meer dreiging te zorgen. Costa speelde zijn eerste wedstrijd sinds begin december na een blessure aan zijn voet. De aanvallende overmacht - ook Antoine Griezmann en Morata stonden nog in het veld - leverde Atlético uiteindelijk toch een doelpunt op. De twee basisspelers bezorgden de bezoekers een overwinning. Morata nam een voorzet vanaf links aan en legde terug op zijn Franse ploeggenoot. Met kunst en vliegwerk lukte het Griezmann om de bal in het doel te krijgen: 0-1. De aanvaller haalde daarmee Fernando Torres in op de topscorerslijst van Atlético en staat nu op de vijfde plek met 130 goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético kruipt door de winst weer wat dichter bij koploper Barcelona, dat vier punten meer heeft en later op de zaterdag thuis speelt tegen Real Valladolid. Real Madrid ontvangt zondag Girona en is in ieder geval tot die tijd gezakt naar de derde plaats. Atlético heeft nu twee punten meer.

VI PRO analyseerde de tegenstander van Atlético in de Champions League: Juventus

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Rayo Vallecano
Meer over Rayo Vallecano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.