Atlético maakt Seedorf blij en stelt Champions League-ticket veilig

Atlético Madrid is na zondag verzekerd van Champions League-voetbal in het aankomende seizoen. Dankzij een 3-0 overwinning op Levante weet de ploeg van Diego Simeone dat het dit voetbaljaar sowieso bij de bovenste vier zal finishen in La Liga. Met de zege maakte Atlético ook Clarence Seedorf blij.

Atlético Madrid - Levante 3-0
Atlético Madrid is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis en Levante kon daar geen verandering in brengen. De bezoekers liepen in de eerste helft vooral achter de tegenstander aan en het was dan ook niet verrassend dat Atlético na ruim een halfuur op voorsprong kwam. Op aangeven van Vitolo schoot Ángel Correa na een goede kapbeweging de 1-0 binnen.

Vijf minuten voor rust was Antoine Griezmann op weg naar de 2-0, toen hij werd gestuit door Levante-doelman Oier Olazábal. Griezmann dook naar de grond en wilde een penalty, maar kreeg een gele kaart voor een vermeende schwalbe. De spits én de fans in het Wanda Metropolitano reageerden woedend op deze beslissing van scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Kort in de tweede helft haalde Griezmann zijn gram met een geweldig doelpunt. De Fransman pegelde een lastige voorzet van rechtsback Sime Vrsaljko in het dak van het doel.

Niet lang hierna werd Griezmann naar de kant gehaald; Fernando Torres, die deze week bekendmaakte dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij zijn grote liefde Atlético, was zijn vervanger. El Niño nam een klein kwartier voor tijd het slotakkoord voor zijn rekening, door een voorzet van Correa met een volley binnen te knallen. Dit was een bijzonder doelpunt voor Torres: hij werd hiermee de vijfde Atlético-speler ooit met honderd competitiedoelpunten voor de club achter zijn naam.

Met nog zes wedstrijden te gaan hebben de manschappen van Simeone nu weer elf punten minder dan koploper Barcelona. Zoals gezegd betekent de zege van Atlético ook goed nieuws voor Seedorf: Levante staat immers net boven de degradatiestreep en maar één plekje boven Seedorfs Deportivo La Coruña, dat zaterdag voor een stunt zorgde bij Athletic de Bilbao (2-3 zege). Deportivo heeft een achterstand van vijf punten op het 'veilige' Levante en speelt dinsdag thuis tegen Sevilla.

Eibar - Alavés 0-1
John Guidetti was eerder op de zondag erg belangrijk voor Alavés, door het enige doelpunt van de uitwedstrijd tegen Eibar voor zijn rekening te nemen. Al in de vijfde minuut brak Rubén Sobrino door op links en de aanvaller legde de bal op de rand van het strafschopgebied klaar voor Guidetti. Die maakte met een droge schuiver zijn pas tweede competitietreffer van dit seizoen. Zijn eerste was op 28 januari in de uitwedstrijd tegen Barcelona.

Omdat er na de vroege goal van Guidetti niet meer werd gescoord, won Alavés met 0-1 en is het nu zo goed als zeker van handhaving in La Liga. De Basken staan met nog zes speelronden te gaan vijftiende en hebben twaalf punten meer dan het Deportivo van Seedorf. Aankomende donderdag speelt Alavés thuis tegen Girona.