Atlético kan maar kort genieten van wereldgoal Griezmann en sneuvelt

Atlético Madrid is niet langer in de race voor de Copa del Rey. De ploeg van Diego Simeone kreeg in het eigen Estadio Wanda Metropolitano drie tegendoelpunten, de eerste keer dat dit gebeurde in het nieuwe stadion, en werd zeer verrassend uitgeschakeld door Girona.

Atlético Madrid
3 - 3
Girona
Girona

Atlético ging vorige week met een 1-1 gelijkspel weg bij Girona en wist daardoor dat een nipte overwinning in eigen huis voldoende zou zijn om de kwartfinales van het Copa del Rey-toernooi te bereiken. De hoofdstedelingen vonden de voorsprong waar zij op hoopten al snel, toen Nikola Kalinic in de twaalfde minuut met een dieptepass van achteruit werd weggestuurd. De Kroaat bleef oog in oog met Girona-doelman Gorka Iraizoz rustig en schoof de 1-0 binnen.

Vaak heeft Atlético aan deze minimale voorsprong voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar nu ging die vlieger niet op. Negen minuten voor rust controleerde Valery Fernández een slecht weggewerkte voorzet op zijn borst, waarna hij scoorde met een fraaie volley (1-1). Een kwartier in de tweede helft kwam Girona zelfs op voorsprong. Christian Stuani kopte raak uit een vrije trap van Aleix García.

Atlético moest nu opeens twee keer scoren om in het bekertoernooi te blijven. Al vijf minuten na de goal van Stuani kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, via Ángel Correa, en vervolgens werd de jacht op de voorsprong geopend. Diego Godín raakte via Iraizoz de lat en vervolgens werd een goal van Santiago Arias afgekeurd vanwege buitenspel. Dat terwijl de voormalige PSV'er toch echt op één lijn met de Girona-defensie leek te staan.

De druk op de defensie van Girona nam steeds verder toe en zeven minuten voor tijd kwam Atlético dan toch op 3-2. Het doelpunt van Griezmann was weergaloos: de Fransman werd weggestuurd door Thomas Lemar en schoot uit een bijna onmogelijke hoek kiezelhard raak. Het kunststukje verdiende een beslissende waarde, maar daar dacht Girona anders over. Borja García schoot uit een lage voorzet via Seydou Doumbia de 3-3 binnen en dus ligt Atlético uit het Spaanse bekertoernooi. Girona zit voor het eerst in de kwartfinale.