Atlético houdt Saúl uit handen Barça met megacontract

Reacties

Barcelona kan de komst van Saúl Ñíguez volledig vergeten. De middenvelder werd nadrukkelijk in verband gebracht met de Catalanen, maar blijft door een nieuw megacontract voor een zeer lange periode verbonden aan Atlético Madrid.

Atlético houdt Saúl uit handen Barça met megacontract

De 22-jarige Saúl tekende zaterdag namelijk het langste contract ooit van een speler bij Atlético Madrid. De aanvallende middenvelder, die in juni excelleerde voor Jong Spanje op het EK Onder-21, heeft een verbintenis tot medio 2026 (!) getekend. Dat betekent dat hij de komende negen seizoenen onder contract staat in Madrid.

Saúl laat op de clubwebsite van Atlético weten dolgelukkig te zijn met zijn nieuwe contract. 'Deze club voelt als mijn familie. Er is geen enkele plek op de wereld waar ik liever zou zijn. Ik zal altijd alles blijven geven om de club het vertrouwen dat in mij wordt getoond terug te betalen. Ik wil iedereen bedanken, van de spelers tot de staf, voor hun dagelijkse hulp die mij de speler heeft gemaakt die ik nu ben.'

Atlético Madrid nam Saúl medio 2007 op in zijn jeugdacademie. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij al voor de reserveploeg, amper een jaar later volgde zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een bepalende speler op het middenveld van de Madrilenen.

'Saúl is een voorbeeld voor alle kinderen in onze opleiding. Hij is een zeer complete voetballer. Hij is sterk in de lucht, heeft een geweldig afstandsschot, werkt zich een slag in de rondte en heeft ondanks zijn leeftijd al zeer veel ervaring. Ik zie geen limiet voor zijn ontwikkeling. We mogen heel blij zijn met zijn toewijding', reageert José Luis Pérez Caminero, technisch directeur van Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.