Atlético-held Griezmann wordt ultieme schlemiel, Salah pakt de spotlights

Liverpool heeft in de kraker in Groep B van de Champions League afgerekend met Atlético Madrid. In een bijzonder aantrekkelijk en doelpuntrijk duel was Mohamed Salah de held en Antoine Griezmann de gebeten hond.

Atlético Madrid
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Atlético staat onder trainer Diego Simeone de laatste jaren toch bekend als een ploeg met een moeilijk te passeren defensie, maar dinsdag was het binnen een kwartier twee keer raak voor The Reds. Al in de achtste minuut trok Mohamed Salah vanaf de linkerkant met een schitterende dribbel naar binnen, zijn schuiver richting de verre hoek ging via de voet van James Milner binnen. Vijf minuten later ramde Naby Keïta de bal op de volley schitterend binnen, na matig wegwerken van de Atlético-verdediging: 0-2.

Dat leek al een vroege knock-out, maar in een werkelijk heerlijke eerste helft knokte de thuisploeg zich terug. Na een prachtige actie van Thomas Lemar leek Koke de bal voorlangs te schieten, maar Antoine Griezmann stond op de goede plek om de aansluitingstreffer binnen te tikken. De Fransman tekende tien minuten voor rust ook voor de 2-2. João Félix speelde zich prachtig vrij en bereikte Griezmann, die Virgil van Dijk simpel passeerde en de bal in de verre hoek schoot.

Griezmann noteerde daarmee alweer zijn zesde (!) dubbelslag in de Champions League, allemaal in dienst van Atlético, maar was kort na rust de schlemiel. Hij raakte Roberto Firmino in het gezicht met een veel te hoog been, hij kreeg direct rood. Met tien man hield Atlético lang stand, maar een kwartiertje voor tijd benutte Salah een penalty, gegeven voor een overtreding op Diogo Jota. Bij die 2-3 bleef het ook, mede omdat een Atlético-strafschop na het bekijken van de beelden werd teruggedraaid door de scheidsrechter.

Tekst gaat verder onder de tweet.

FC Porto
FC Porto
1 - 0
AC Milan
AC Milan

De Portugezen en Italianen stonden na twee duels op respectievelijk één punt en nul punten. AC Milan moest dus op jacht naar de allereerste punten, maar deed dat gehavend. Franck Kessié was geschorst, Theo Hernández en Brahim Díaz zitten thuis met een coronabesmetting, terwijl onder anderen Ante Rebic, Alessandro Florenzi en keeper Mike Maignan geblesseerd zijn. Daarnaast was de wel weer herstelde Zlatan Ibrahimovic nog niet fit genoeg om te starten.

Dat het halverwege nog 0-0 stond, was vooral een domper voor het betere FC Porto, dat na rust wél toesloeg. Dat deed het op curieuze wijze. Een hoge bal werd door een vallende Mehdi Taremi met geluk doodgelegd, Luis Díaz schoot 'm in de verre hoek. Daarmee passeerde hij tweede doelman Ciprian Taturasanu, die pas voor het eerst sinds december 2013 (toen namens Steaua Boekarest) CL-minuten maakte. Bij 1-0 bleef het, daar kon ook invaller Zlatan niets aan doen. Een nieuwe CL-tik voor AC Milan.